De Citit : Știri

Matrix & Futurebound, Subscape & Mydas @ OUTLOOK launch party Romania

| 18 martie

Matrix & Futurebound, Subscape & Mydas @ OUTLOOK launch party Romania la Arenele Romane, de la ora 22.00
Prezentat de arena dnb in colaborare cu DUB POLICE si OUTLOOK FESTIVAL

Luna martie ne aduce una dintre cele mai mari evenimente dubstep/dnb din 2014. Impreuna cu prietenii de la OUTLOOK FESTIVAL si label-ul londonez de legenda DUB POLICE v-am pregatit un lineup de care suntem foarte mandri: MATRIX & FUTUREBOUND, SUBSCAPE si MYDAS alaturi de romanii Mighty Boogie si Inflex.
Veteranii Matrix & Futurebound nu au nevoie de nicio introducere. Fiecare dintre ei a avut o ascensiune notabila pe cont propriu de-a lungul timpului, inainte sa isi uneasca fortele intr-un act esentiai in cadrul istoriei drum and bass-ului. In 2007 au lansat unul dintre cele mai influentiale albume ale genului, Universal Truth, in cadrul caruia fuziunea iscusita dintre melodicitati cursive si productie orientata spre dancefloor a definit o noua era a muzicii drum and bass. Nu a durat mult pana ce artisti prestigiosi ca Swedish House Mafia, Justin Timberlake, Moby, Sasha si Skepta le-au propus sa colaboreze, si au influentat o noua generatie formata din act-uri ca ShockOne, Brookes Brothers sau Camo & Krooked, care le-au urmat exemplul. In 2011 au lansat compilatia Worldwide, care includea o panorama clara a evolutiei muzicale de-a lungul anilor, incluzand piese cu influente dubstep si electro. 2012 a fost un an minunat pentru legendarul duo, stand sub semnul hitului All I know (feat. Luke Bingham), care a razbatut dincolo de scena drum and bass. Piesa a atins peste 2 milioane de views pe Youtube si a fost inclusa in playlistul BBC Radio 1 si 1Xtra, fiind aclamata de Zane Lowe, Annie Mac, Annie Nightingale, Mistajam, Friction si Crissy Criss. Au urmat Control (Ft. Max Marshall) sau MagneticEyes (Ft. Baby Blue) care alaturi de Womb sau American Beauty reprezinta o carte de vizita care nu mai cere completari.
Cavaleri ai drum and bass-ului liquid si melodios, Matrix & Futurebound au in spate o decada de experienta si continua sa faca magie de fiecare data cand se afla in spatele deck-urilor.

Rhymestar este unul din cei mai dinamici artisti care isi sedimenteaza numele in scena drum and bass in ultimii ani. La ora actuala se poate lauda cu cateva feature-uri la activ la BBC Radio 1 si 1Extra si performance-uri in peste 20 de tari. A colaborat cu artisti ca Danny Byrd si TC si ii putem admira calitatile vocale si lirice pe numeroase piese drum and bass, grime, dubstep si hip hop. In 2013 si-a lansat E-ul de debut Resorting to Rhyme, care a pavat drumul spre noi orizonturi. 

Unul dintre cei mai urmariti artisti in 2014, Subscape, sau pe numele din buletin Anthony Peters, vine din sudul Angliei si este cel mai recent declarat Future Star de catre Skream si Benga in cadrul BBC Radio 1. Subscape face parte din randul discipolilor Dub Police ai lui Caspa, inca de cand a spart gheata in zona dubstep in 2008. Primul release a fost Bad Man/Transaction, un succes instant, urmat de numeroase hituri consecutive, care l-au plasat in randul celor mai de seama producator de bass music din lume. Influentat de veterani ai scenei ca Skream, Caspa, Benga, Digital Mystikz, Subscape si-a faurit propriul sound cu radacini adanc impamantate in bass music si cu ramificatii in drum and bass, grime si genurile conexe. In doar cativa ani a adunat amintiri din turnee in toata lumea, gig-uri in cele mai cunoscute cluburi, a facut parte din line-up-uri colosale si a remixat artisti ca Ray Foxx, Ed Sheeran, Adam F, Caspa & Keith Flint. 2014 se anunta a fi un an plin, in care artistul se pregateste de lansarea albumului de debut. Subscape a lansat pana acum piese cum sunt Nothing’s Wrong, Turn me on, Shanghai sau una din preferatele noastre, Screw up.
Mydas e un nume nou aparut in familia Dub Police, insa experimentele sale muzicale au o istorie indelungata. DJ-ul si producatorul din Londra si-a petrecut adolescenta perfectionandu-si skill-urile, cautand neincetat noi tonalitati si modalitati de conjugare a sunetelor. Mydas si-a facut debutul intr-un label night la faimosul club Fabric. Piesa What I Do l-a impresionat pe Caspa, dar si pe cei prezenti la Creamfields in 2011, intrand astfel in atentia fanilor din intreaga lume. Gusturile lui Mydas sunt eclectice, iar DJ seturile sale nu se incadreaza in nicio norma cunoscuta, combinand dubstep, jungle si UK bass. Mydas face parte din prima linie a noii generatii de artisti care nu tin cont de delimitarile dintre genuri si uimesc prin productii eclectice si unice. Doua mostre ale talentului tanarului producator sunt Beneath the fold sau Where the rivers flow.
Alaturi de ei ii vom vedea si pe MIGHTY BOOGIE (Timisoara) si INFLEX (Bucuresti), cu baietii de la Vedem, VLC, si Black Pixel la visuals.
Biletele in avans sunt 20 lei (disponibile la magazinul Boarder’s din Bucuresti), iar la poarta in seara petrecerii vor fi 30 lei.
Vom reveni cu si mai multe detalii in perioada urmatoare, pentru a fi la curent cu tot ce se intampla va rugam urmariti evenimentul pe facebook.
24Fun ofera o invitatie dubla, puteti participa AICI