De Citit : Știri

Manu Chao in concert la Bucuresti cu noul sau proiect La Ventura

| 21 februarie

Dupa un concert memorabil sustinut pe scena B’ESTFEST in 2008, primavara aceasta “revolutionarul” Manu Chao revine in fata publicului roman cu un nou show plin de energie. Evenimentul va avea loc pe 16 aprilie, pe scena Salii Palatului din Bucuresti, fiind inclus in turneul La Ventura.

Unul dintre cei mai apreciati reprezentanti ai culturii latine, Manu Chao este recunoscut pentru spiritul liber promovat prin muzica sa ce abunda in mix-uri eclectice de sonoritati rock, chanson, salsa, reggae, ska si raï. Show-urile sale sunt adevarate explozii de energie si buna dispozitie, emotie si daruire, Manu Chao fiind un veritabil maestru al scenei, recucerindu-si publicul cu fiecare noua reprezentatie live. Repertoriul poliglot din care nu lipsesc piese in limba franceza, engleza, spaniola, catalana, portugheza, galitiana, araba sau wolof, reprezinta un alt element caracteristic al muzicii sale, care a depasit barierele culturale, fiind astazi ascultata in toate colturile lumii.
Manu Chao si-a facut debutul muzical la jumatatea anilor ’80, in trupa Hot Pants. A urmat apoi Mano Negra, un proiect in cadrul caruia canta impreuna cu fratele si varul sau si alaturi de care a lansat nu mai putin de cinci albume. Debutul in cariera solo a avut loc spre sfarsitul anilor ’90, primul sau material discografic intitulat Clandestino fiind lansat in 1998.
Materialul s-a bucurat de un succes impresionant, iar single-urile Bongo Bong si Clandestino au ajuns rapid pe primele pozitii in topuri, Manu Chao devenind astfel noua revelatie a vremii pe scena muzicala internationala. A urmat albumul Proxima Estacion: Esperanza, in 2001, material ce a inclus megahit-ul Me Gustas Tu, iar trei ani mai tarziu, Siberie m’etait conteee – primul album in limba franceza al artistului. In 2007, Manu Chao a lansat cel de-al patrulea album de studio, La Radiolina, primul single, Rainin in Paradize bucurandu-se de un videoclip regizat de celebrul Emir Kusturica.
Click pentru detalii concert si informatii bilete.
***
Click pentru cele mai recente stiri.