De Citit : Știri

Liam Neeson incearca sa-si recastige viata in Necunoscutul

| 14 februarie

Celebrul actor irlandez, Liam Neeson, revine intr-un nou film de actiune, Necunoscutul, care va avea premiera in Romania pe 18 februarie. Realizat dupa romanul omonim scris de Didier van Cauwelart, Necunoscutul aduce pe marile ecrane o poveste enigmatica si originala.
Dupa rolurile de compozitie, care au facut istorie, din Lista lui Schindler, Gun Shy sau Michael Collins, Liam Neeson a adus un suflu nou filmelor de actiune cu interpretarile aclamate din Taken, Clash of the Titans sau Next Three Days.

Liam Neeson este doctorul Martin Harris. Acesta pleaca alaturi de sotia sa (January Jones) in Berlin pentru a participa la o conferinta de specialitate. Insa, in urma unui accident cumplit de masina, Martin se trezeste pe un pat de spital, confuz si fara sa aiba idee cum a ajuns acolo. La scurt timp, constata stupefiat ca nimeni nu il recunoaste si este privit ca un strain chiar si de catre sotia lui.
De aici pana la haos nu mai este decat un pas, doctorul porneste intr-o cursa agonizanta pentru a-si recupera viata si nici macar din partea politiei nu primeste ajutor. Ramas fara acte, extenuat si hartuit, Martin incepe sa puna sub semnul intrebarii totul, inclusiv propria-i identitate si sanatate mintala. Un aliat neasteptat (Diane Kruger) pare sa ii readuca speranta, dar aflarea adevarului ramane in continuare o misiune imposibila.
Neeson a fost atras inca de la inceput de scenariu, marturisind: "Am inteles pe deplin prin ce trecea Martin. In tinerete am fost boxeur amator si nu de putine ori am avut de-a face cu momente de semi-inconstienta dupa lovituri ceva mai puternice. Asa ca pot spune ca stiu cum e sa iti pierzi memoria, experienta de viata ajutandu-ma sa creez cat mai bine acest rol”.
Filmat in totalitate in Berlin, pelicula a imprumutat din aerul deosebit al acestui oras. Astfel, cele doua lumi care continua sa coexiste si astazi in capitala Germaniei sunt oarecum o prelungire a ceea ce traieste personajul principal.
Necunoscutul are premiera pe marile ecrane din 18 februarie, in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex Cluj si reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau, Timisoara, Arad, Baia Mare, Iasi).
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.