De Citit : Știri

Jake Gyllenhaal se pregateste pentru un Transfer de identitate

| 13 aprilie

Unul dintre cei mai apreciati actori ai momentului, Jake Gyllenhaal revine pe marile ecrane din Romania cu un nou rol de exceptie in thrillerul Transfer de identitate, un film in care timpul si spatiul nu cunosc limite.
Devenit celebru pentru rolurile controversate din filme ca Donnie Darko si Brokeback Mountain, Jake a fost atras imediat de premisa generoasa a calatoriilor in timp, precum si de dificultatea redarii unui personaj aflat intr-o astfel de situatie.
"Ma fascineaza ideea in sine si mi-a placut sa explorez acest concept. Am avut mult de lucru, mai ales in faza de pre-productie, pentru ca Transfer de identitate a presupus un efort intelectual deosebit. In fiecare zi, odata ajuns pe platoul de filmare, trebuia sa ma detasez de normalitatea vietii mele ca sa pot spune povestea unui om ratacit in timp. Sentimentele lui sunt pe cat de puternice, pe atat de confuze iar acest aspect presupune o mare provocare pentru un actor".
In Transfer de identitate / Source Code, Jake Gyllenhaal este capitanul Colter Stevens, un militar de profesie care se trezeste confuz intr-un tren spre Chicago, fara a sti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descopera ca face parte dintr-o operatiune speciala cu scopul de a opri un atac terorist in urma caruia un tren a fost aruncat in aer. Iar misiunea cu totul neobisnuita, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursa, un program care ii permite lui Colter sa preia identitatea unui alt individ, in ultimele minute ale vietii acestuia. Confruntandu-se cu o a doua amenintare, cu mult mai periculoasa, care s-ar putea solda cu moartea a milioane de locuitori ai orasului Chicago, Colter retraieste explozia trenului iar si iar. De fiecare data incearca sa adune mai multe indicii prin care sa se apropie de personajul diabolic din spatele atentatului, pentru a-l prinde si a preveni un nou atac.
De indata ce a semnat contractul pentru rolul principal, Gyllenhaal le-a sugerat producatorilor sa-l coopteze in echipa pe regizorul Duncan Jones, al carui film de debut, Moon, l-a impresionat puternic pe actor. "Duncan are o fluenta remarcabila in limbajul cinematografic. Stilul sau este atat de alert, incat de la inceputul proiectului am facut demersuri sa lucram impreuna, iar rezultatul colaborarii noastre a fost intocmai acela pe care l-am dorit".
Transfer de identitate este un film plin de tensiune si rasturnari neasteptate de situatie, care poate fi vizionat din 15 aprilie in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti), CinemaPRO, The Light Cinema, Movieplex, Cityplex (Constanta), Odeon Cineplex (Cluj) si reteaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara).
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.