De Citit : Știri

Interviu Vita de Vie

| 29 octombrie

1. Care a fost feedback-ul publicului vis-a-vis de repunerea in scena a albumului “Fenomental”?
– Fabulos! Nu ne asteptam sa avem atat de multa lume la Arene si sa iasa totul atat de bine. Ce ne-a bucurat cel mai tare a fost faptul ca o mare parte din public era alcatuita din tineri, care aveau probabil 3 sau 4 ani atunci cand am lansat Fenomentalul insa cantau cu noi toate piesele, cuvant cu cuvant.

2. In viitorul apropiat, veti pregati un nou material?
– Lucram de ceva vreme la mai multe piese noi. Nu stiu insa daca le vom include pe un album sau le vom lansa sub forma de single-uri.

3. Care era atmosfera din timpul concertelor acum 15 ani? Cum va simteati atunci si cum va simtiti acum?
– E suficient sa cantam cateva note de pe Fenomental pentru a intra in starea albumului si a ne intoarce la senzatiile pe care le traiam acum 15 ani. S-au schimbat foarte multe si in acelasi timp mai nimic, depinde de cat de aproape privesti. Noua ne face aceeasi placere sa cantam, cu atat mai mult acum, cand si stim cum se face acest lucru.

4. Cum considerati ca a evoluat trupa in tot acest timp si la ce stadiu ati ajuns?
– Am evoluat in mod firesc, tinand cu dintii de pasiunea noastra pentru muzica. Fiecare album reprezinta o etapa din viata noastra, caracteristica varstei la care a fost compus.

5. Ne puteti povesti care este atmosfera din backstage la concertele din timpul turneelor?
– E foarte misto, 50% din povestile din turnee au loc in backstage. Dar stii cum se zice, ce se intampla in backstage, ramane in backstage.

6. Ce a reprezentat pentru trupa “Vita de Vie”, albumul “Fenomental”?
– Este cel mai bine vandut album Vita de Vie, in aproximativ un milion de exemplare si este borna noastra discografica. Este albumul care ne-a scos in fata si ne-a impus pe piata romaneasca. In acelasi timp, ne-a pus o mare povara pe umeri, pentru ca din acel moment a trebuit sa fim mereu cel putin la fel de buni.

7. In opinia ta, care este nivelul culturii muzicale al publicului de astazi?
– Nu pun problema asa. Nivelul meu si al culturii mele muzicale trebuie sa fie ridicat, pentru ca asta este pasiunea si meseria mea. Publicul are o alegere simpla de facut, daca ii place sau nu.

8. Peste inca alti 15 ani, credeti ca va fi un alt album care o sa aiba acelasi impact precum “Fenomental”?
– Conceptul de album a pierdut semnificativ teren in ultimii ani. Niciun album de anul acesta nu a ajuns macar la un milion de exemplare vandute, si vorbesc aici pe plan international. Jay-Z, Beyonce, Skrillex, Shakira, Coldplay, U2 etc. Nimeni. CD-ul ca suport isi traieste si el ultimele zile iar streamingul vine, daca nu este deja, la putere. Iar in streaming se cauta single-urile, nu albumele. Vremurile se schimba, la fel si obicieiurile oamenilor. Industria muzicala se transforma vizibil in timp real si e foarte greu de estimat cum va arata totul peste 15 ani.

Maria – 24FUN

Sursa Foto: Vita de Vie