De Citit : Știri

International Tattoo Convention Bucharest 2014 – Recenzie

| 13 octombrie

În perioada 10-12 octombrie, la Turbohalle, a avut loc International Tattoo Convention Bucharest 2014. La această convenție au participat 100 de maeștri tatuatori puși pe treabă și dispuși să discute despre meseria lor cu toți cei interesați de arta tatuajelor. De asemenea, cei prezenți au avut parte și de muzică live, show-uri incendiare și concursuri de tatuaje.
Dacă nu ați avut timp să veniți la convenție, vă spunem noi ce s-a întâmplat.
Fiind o fană a tatuajelor și a artei, mi-am adunat câțiva prieteni și am mers către Turbohalle. Încă de la intrare am remarcat spiritul liber al oamenilor și modul lor neconvențional de a se exprimă.
Am ajuns la momentul oportun. Chiar atunci se încingea atmosfera cu un show erotic. Toată lumea s-a adunat în fața scenei pentru a savura acest moment susținut de Jessica.
Câteva momente mai târziu, ne îndreptăm către standurile tatuatorilor pentru a-i vedea în acțiune. Aici stăm de vorbă cu Răduță Călin de la salonul Dark Side Ink Division, căruia i-am adresat câteva întrebări. Haideți să vedem ce lucruri ne-a împărtășit!
Reporter: Bună, Călin! Ce se întâmplă aici la Tattoo Convention?
Călin, Dark Side Ink Division: Tattoo Convention este un loc unde se promovează individualitatea, formându-se o comunitate.
Reporter: De cât timp tatuezi și cum ți-ai descoperit pasiunea asta?
Călin: Tatuez din anul 1996. Am început prin a mă tatua singur cu un ac. Mi-am făcut o pentagramă. ï
Reporter: Ce înseamnă acest domeniu pentru tine?
Călin: Pentru mine, cel mai important lucru în această artă este originalitatea și modalitatea de a-ți pune amprenta personală în lucrări, pentru că poți face un tatuaj corect din punct de vedere tehnic dar care să nu se diferențieze cu nimic de celalalte tatuaje.
Reporter: Ce stil consideri că te definește?
Călin: Eu am terminat grafica în cadrul UNArte și datorită acestui lucru, ca artist tatuator, mă indentific mai mult cu latura artistică decât cu cea tehnică. Consider că este o diferență între a tatua și a depune efort în munca ta reușind să o transformi în artă.
Reporter: Îți mulțumim mult pentru timpul acordat și spor la lucru!
Călin: Și eu vă mulțumesc și vă aștept la tatuat la Dark Side Ink Division!