De Citit : Știri

„Închide televizorul și hai la teatru!” Până la sfârșitul lunii, tinerii au acces gratuit la teatru

| 21 aprilie

„Închide televizorul și hai la teatru!” Până la sfârșitul lunii, tinerii au acces gratuit la teatru
Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, tinerii sunt așteptați la spectacolul de comedie „Cine sapă groapa?” de Ion Băieșu, în cadrul proiectului pilot 300 de zile de teatru gratuit pentru tineri.
Dacă primele șapte reprezentații din cele 20 stabilite au adunat un număr de peste 2.500 de spectatori, acum locurile sunt limitate la maximum 50.
Spectacolul începe zilnic la 20:30, în incinta UNATC, strada Matei Voievod, numărul 75-77 și va fi pus în scenă de Victor Țăpeanu, Vlad Basarabescu, Frederic Negrescu și Alexandra Răduță. Rezervările se fac online, prin mesaj privat pe pagina de Facebook Cuibul Artiștilor.

„Sunt foarte bucuros că proiectul are răsunet și că am jucat cu sălile pline tot timpul. Am început cu 200 de spectatori și am ajuns la 700 la Noaptea Albă a Teatrului Studențesc ediția a doua. Asta dovedește că tinerilor le place teatrul, le place să închidă televizoarele și să își ia porția de cultură. Din acest motiv nu putem decât să încercăm să fim mai buni de fiecare dată.”, a spus Victor Țăpeanu, inițiatorul proiectului.
Proiectul „300 de zile de teatru”, cu motto-ul „Închide televizorul și hai la teatru!”, este dezvoltat de Cuibul Artiștilor, laborator în care se fac concepte de teatru accesibile pentru tineri, fiind susținut și de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. Acesta presupune 300 de zile de teatru gratuit pentru studenți, în care vor fi jucate 15 piese, fiecare reluată de 20 de ori. Timpul de pregătire pentru fiecare spectacol va fi de doar zece nopți, iar startul va fi dat în octombrie.