De Citit : Știri

iMapp Bucharest 555 – un spectacol video-mapping multimedia unic în Europa

| 18 septembrie

20 septembrie / orele 23:00 / Piața Constituției

Primăria Muncipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează sâmbătă, 20 septembrie, începând cu ora 23:00, în Piața Constituției „iMapp Bucharest 555”, un show de excepție, în cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Bucureștiului și de aniversarea a 555 de ani de la prima atestare documentară a capitalei.
Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant, pe care se va proiecta „iMapp Bucharest 555”, un spectacol multimedia unic în Europa, urmat de DJ Open Air Party, care va transforma Piața Constituției într-un club în aer liber.
La „iMapp Bucharest 555” vor fi proiectate 5 show-uri a câte 5 minute și 55 de secunde, pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Unicitatea acestui eveniment constă tocmai în alegerea fațadei Casei Poporului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după clădirea Pentagonului) ca ecran pe care se vor proiecta lucrările artiștilor.
Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați.
Timp de 30 de minute, Palatul Parlamentului va fi de nerecunoscut datorită proiecțiilor cu totul inedite create de unii dintre cei mai buni artiști din Europa, care vor transforma „relieful” clădirii în protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină.
Spectacolele 3D video-mapping au devenit cunoscute și se bucură de aprecierea publicului datorită tehnologiei folosite, iluziilor optice create, suprafețelor diverse utilizate, precum și a modului în care muzica este integrată în efectele vizuale realizate.
Geneva, Moscova și Berlinul sunt doar câteva dintre orașele mari ale Europei care organizează festivaluri de 3D video-mapping, fenomenul luând amploare în ultimii ani. Spre exemplu „în 2012, în Sevilla, peste 500.000 de spectatori au asistat la un specatcol dedicat Crăciunului proiectat pe sediul primăriei.”
Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artiști din întreaga lume. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, printr-un show de excepție.
După ce vor avea loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real. Astfel, începând cu ora 23:05, show-ul debutează cu echipa „Maxintensity” din Ungaria, urmată de echipa „The Macula” – Cehia, echipa „Damien Fountain” din Franța, „Les Ateliers Nomad” din România și se încheie cu proiecțiile echipei „SevenZero” din Polonia.
Site București 555: http://www.bucuresti555ani.ro/imapp-bucuresti/
Event: https://www.facebook.com/events/447307718741087/