De Citit : Știri

Hotel FM va intra in concursul Eurovision in cea de-a doua semifinala

| 19 ianuarie

Romania va intra in concursul Eurovision 2011 in 12 mai, in cea de-a doua semifinala, in urma extragerii la sorti de la Dusseldorf. Trupa Hotel FM, cu piesa Change, va participa alaturi de alte 18 tari.
Asculta si tu piesa:

In urma extragerii s-a stabilit ca Romania va evolua alaturi de Belarus, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Israel, Irlanda, Letonia, Macedonia si Slovenia, in a doua parte a semifinalei. Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Moldova, Slovacia, Olanda, Ucraina, Suedia vor intra in concurs in prima parte a semifinalei.
Dintre cele 43 de tari inscrise la editia din acest an, la extragere au participat numai 38, deoarece cele cinci mari tari (Marea Britanie, Spania, Germania, Italia si Franta, cu cele mai importante contributii financiare) vor intra direct in finala din 14 mai.
Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei). Ei vor fi votati si de doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala: Marea Britanie si Spania.
Ordinea exacta de intrare in concurs a fiecarei tari va fi stabilita de organizatori la jumatatea lunii martie.
Finala concursului Eurovision 2011 va avea loc in 14 mai si va avea 25 de tari concurente: cate 10 calificate in fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct in finala.
Cele trei competitii (din 10, 12 si 14 mai) se vor desfasura pe scena din Arenele Fortuna, Dusseldorf, dupa ce, la editia de anul trecut, trofeul Eurovision a fost castigat de Germania reprezentata de Lena cu piesa Satellite.
***
Click pentru cele mai recente stiri.