De Citit : Știri

F64 prezinta albumul „Interludii – in cheie fotografica“. Cornel Brad surprinde in 140 de cadre emotia si trairile din timpul Festivalului George Enescu, editia XXI

| 29 septembrie

București, 29 septembrie 2014
Festivalul George Enescu este un eveniment de marcă al României cu o însemnătate uneori greu de descris în cuvinte. Fotograful Cornel Brad a trecut dincolo de vorbe și a „memorat“ în aparatul foto emoțiile ediției XXI din 2013. În fiecare cadru a luat felii de istorie, artă și trăire și 140 dintre acestea au ajuns în albumul „Interludii – în cheie fotografică“.
Albumul „Interludii“ cuprinde și 70 de portrete realizate de Cornel Brad soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat în 2013 la Festivalul Internațional George Enescu. Albumul este editat de Cornel Brad și adună în paginile sale o galerie vie în tonuri de alb, negru și gri, care transmite emoția și arta prin muzică, o trăsătură definitorie a Festivalului. F64 îi este partener lui Cornel Brad cu ocazia lansării oficiale a albumului.
„Fotografiile transmit emoții și adesea au o muzicalitate aparte. Fotografiile care fac parte din albumul «Interludii» sunt cu adevărat muzicale întrucât ne fac cunoștință cu dirijori, cu membrii orchestrelor și ne transmit emoțiile de pe scena Festivalului George Enescu“, a declarat Alina Marin, Event Manager F64. „Cornel Brad ne descrie, prin fotografie, atmosfera de concert și poveștile de portativ, transformă sentimente în povești și note muzicale în fotografii de album. Prezentarea sa de portofoliu va fi, de asemenea, o plăcere, desfășurându-se în note blânde și acorduri fotografice dirijate de măiestria și talentul său în fotografie“, a completat Alina Marin.
Prefața albumului „Interludii“ este semnată de Alexandru Tomescu, violonist profesionist și fotograf amator. El a caracterizat acest volum drept „albumul unei relații directe între muzicieni și fotograf“. „Interludii“ este compus din aproximativ 170 de pagini, la dimensiunea de 23×28 cm, este legat și finisat printr-o tehnică de artizanat, astfel încât să respecte imaginea clasică a fotografiilor. Albumul va avea un format bilingv și va fi disponibil și în variantă electronică. Prezentarea albumului se va desfășura pe data de 30 septembrie, începând cu ora 19.00 până la ora 21.00, la F64 Studio din b-dul Unirii, nr. 45. Prețul acestuia este de 189,99 lei și este deja disponibil la precomandă.
„Este extraordinar să fotografiez muzicieni pentru că ei par a fi simpli oameni, însă au puterea de a face instant camera de fotografiat proiector de vise, creuzet de timp si arhivă de sentimente“, a descris Cornel Brad experiența din timpul Festivalului George Enescu. „Am fotografiat oameni în culisele festivalului, în timpul repetițiilor, al pauzelor, al sfârșiturilor de concerte, între părțile muzicale. Am fotografiat oameni în spațiile în care sunetele se pregătesc să devină muzică și muzica își confirmă în parte succesul. Am fotografiat «între» și «în», și explic astfel titlul cărții, acolo unde lumina măsurată în lucsi nu mai contează, unde timpul este continuu valorizat, memorat, ritmat și tonat, unde șuvoiul de artiști e urmat de valul de spectatori pasionați. Acolo, în anticamerele revenirii la viața zgomotului pământesc“, a mai afirmat Cornel Brad.
Despre F64
F64.ro, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro. Cu o echipă de 130 de angajați, F64.ro înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de fotografie si F64.ro, ne găsiți pe contul oficial de Facebook: https://www.facebook.com/F64.ro
F64.ro susţine pasionaţii de imagini, indiferent de ocupația acestora şi crede în ideea de fotografie ca stil de viaţă.