De Citit : Știri

Echipa de Fed Cup a României a acces In Grupa Mondiala II dupa ce a invins

| 22 aprilie

Bucuresti. 20.04.2014 Echipa de Fed Cup a României a acces In Grupa Mondiala II dupa ce a Invins echipa de Fed Cup a Serbiei, cu scorul general de 4-1.
Rezultatele play-off-ului Grupei Mondiale II, România-Serbia
Sorana CIrstea – Ana Ivanovici 3-6, 6-1, 6-2
Simona Halep – Bojana Jovanovski 6-2, 6-4
Simona Halep – Ana Ivanovici 3-6, 6-7(2)
Sorana CIrstea – Bojana Jovanovski 6-3 6-7(7) 6-3
Irina Begu/Monica Niculescu – Jovana Jaksici/Nina Stojanovici – 1-0, retras perechea Serbiei
Declarații:
Sorana Cirstea: Inseamna foarte mult ca revenim In Grupa Mondiala dupa atâtia ani. Suntem bucuroase ca am adus putina bucurie de Pasti. Oamenii trebuie sa Inteleaga ca a fost prima oara când am jucat acasa si mai trebuia sa aduc si punctul decisiv. Am intrat destul de linistita pe teren si asa a fost pâna la set si 5-2, când am avut emotii. Este Insa un proces de Invatare, iar uneori esti nevoit sa Inveti foarte repede. De aceea, In setul al treilea, cInd am ajuns din nou la 5-3, am fost mult mai linistita. Am obtinut acele mingi de meci si cInd am putut, am Inchis.
Simona Halep: Am dat tot ce am putut In ambele meciuri, dar In al doilea am simțit oboseala, mai Intâi psihica si apoi fizica. Dar ma bucur ca am reusit sa ajungem In Grupa Mondiala II.
Am avut un public deosebit, sper sa mai jucam acasa. Este cu totul minunat. Pastele pentru mine a fost pe terenul de tenis.
Monica Niculescu: Am avut emotii foarte mari. Acum am Inteles ce a spus antrenorul meu ca e foarte greu. Am obosit, sâmbata nu ma mai puteam ridica. Azi nu a fost usor cu atâtea mingi de meci. Nu eram prea fresh, nu era usor sa jucam ultimul meci, tensiunea era mare. Cred ca am jucat trei puncte foarte bune azi.

Irina Begu: Noi eram obisnuite la Budapesta sa jucam meciul decisiv. Te simti mult mai bine când nu ai presiune. Conteaza foarte mult când suntem Impreuna. Conteaza foarte mult ca Simona e Intre primele zece. Daca ea a reusit, si noi credem ca putem ajunge cât mai sus. Am primit un wild card pentru turneul de la Madrid si nu am apucat sa-i multumesc personal domnului Tiriac. As dori sa o fac acum.
Alina Tecsor Cercel: Cred ca e o victorie mare, pentru ca nu am mai jucat de multi ani In Grupa Mondiala. Nu pot descrie acest sentiment de bucurie. E foarte greu, dar am savurat fiecare moment. Tot ce am Incercat sa fac a fost sa creez un spirit de echipa.
George Cosac: Mulțumim fetelor pentru tot ce au facut: pentru efort, pentru taria de caracter, pentru bucuria pe care ne-au oferit-o cu aceasta victorie In aceasta zi de sarbatoare. Avem echipa de Grupa Mondiala si a sosit timpul ca România sa se numere printre echipele de elita ale lumii. Mulțumesc si publicului care a venit sa petreaca Pastele cu noi. A avut un aport substanțial, susținând fetele pe toata perioada meciurilor.
Tragerea la sorti pentru Grupa Mondiala II 2015 va fi pe 4 iulie.