De Citit : Știri

Competitia Sony World Photography Awards si-a desemnat, in această saptamana, castigatorii

| 02 mai

Competitia din acest an a reunit cel mai mare numar de inscrieri – 139.554 de fotografii din 166 de tari.

• Fotograful american Sara Naomi Lewkowicz a castigat L’Iris d’Or si premiul de 25.000 de dolari

Sara Naomi Lewkowicz (31 de ani, SUA) a devenit „Fotograful anului” 2014, castigand trofeul L’Iris d’Or in cadrul competitiei Sony World Photography Awards. Fotografia ei a fost selectata din peste 139.554 de imagini din 166 de tari, cel mai mare numar de inscrieri din istoria de sapte ani a competitei. Fotograful si-a ridicat premiul – echipamente digitale de fotografie Sony si un premiu in bani in valoare de 25.000 dolari – in cadrul ceremoniei Sony World Photography Awards, ce a avut loc la Londra.

Juriul a votat in unanimitate seria de imagini patrunzatoare a lui Lewkowicz, "Shane si Maggie", ce imortalizeaza cu acuratete violenta in familie ca obisnuinta. Prin proiectul ei, Lewkowicz incearca sa surprinda o imagine profunda si nealterata a abuzului in familie devenit obisnuinta si nu un incident singular. Ea documenteaza modul in care se dezvolta un tipar al abuzului si in cele din urma varfurile violentei, precum si efectele pe termen scurt si lung ale acestora asupra victimelor, familiilor lor, dar si a agresorilor. Povestea este oribila si induiosatoare, feroce si de nepatruns, lugubra.

• Fotograful britanic Scarlet Evans a fost desemnat castigatorul competitiei Student Focus din cadrul Sony World Photography Awards 2014

Castigatorul a fost ales dintre studentii la peste 230 de universitati din intreaga lume. Studenta Scarlet Evans a intrat in competitie in numele universitatii Central Saint Martins College of Arts and Design, din Marea Britanie – si a fost premiata la gala de decernare a premiilor Sony World Photography Awards ce a avut loc la Londra, in prezenta celor mai importanti membri ai industriei fotografice din lume. Scarlet si universitatea Central Saint Martins vor primi echipament foto Sony in valoare de 35.000 de euro.

• Fotograful amator din China Chen Li a fost desemnat “Open Photographer of the Year” la editia din 2014 a Sony World Photography Awards

Fotograful amator din China Chen Li a fost desemnat “Open Photographer of the Year” la editia din 2014 a Sony World Photography Awards – una dintre cele mai prestigioase competitii de fotografie din lume. Imaginea cu care a castigat Chen Li, ‘Rain in an ancient town’(Ploaie in orasul antic), a fost selectata din peste 65.000 de fotografii inscrise in competitia care a avut ca scop desemnarea celei mai bune fotografii realizate de un fotograf amator sau de un pasionat de fotografie. Chen Li a fost invitat la Londra de World Photography Organisation, unde a fost premiat in timpul ceremoniei de gala la care a luat parte elita industriei mondiale a fotografiei.