De Citit : Știri

Compact implineste 37 de ani de la infiintarea trupei

| 05 martie

In 1977, lua fiinta trupa care avea sa devina, peste ani, o legenda a muzicii rock din Romania. Cu toate ca detineau, inca de pe atunci, cheia succesului, membrii formatiei au intrat in atentia publicului abia in 1981, an in care si-au gasit identitatea muzicala datorita cooptarii lui Paul Ciuci – solist, chitarist si compozitor. A fost un inceput de drum, dar compozitiile lui Paul Ciuci s-au facut remarcate rapid datorita stilului si timbrului aparte. La scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute si iubite band-uri rock de la noi din tara.
Baietii si-au castigat rapid statutul de trupa emblema a rockului romanesc.
COMPACT a sustinut in acea perioada aproximativ 300 de concerte pe an, asa ca in 1985 trupa scoate "Fata din vis", LP care le aduce si succesul la nivel national. Dupa turnee in URSS si Bulgaria, trupa scoate in 1988 albumul "Cantec pentru prieteni", album ce le aduce consacrarea pe piata muzicala romaneasca.
Cu toate ca a trecut si prin momente grele, in toti acesti ani, Trupa Compact nu a renuntat niciodata la ideea de a canta, drept pentru care, in acest an, baietii implinesc 37 de ani de activitate muzicala.
Paul Ciuci, Aurel "Lelut" Vasilescu, Adrian "Coco" Tinca si Adrian Kiseleff duc mai departe renumele unei formatii legendare si va invita, alaturi de Sprint Media, pe 7 martie, incepand cu ora 22:00, in Club Live din Bucuresti, la un concert extraordinar. In deschidere va canta finalista concursului Eurovision 2014, trupa The dAdA.