De Citit : Știri

Cinefilii romanii pot participa din nou la competitia globala de scurtmetraj Jameson Empire Done In 60 Seconds

| 18 octombrie

A inceput perioada de inscrieri in cadrul competitiei globale de film Jameson Empire Done In 60 Seconds. Realizatorii romani de film, amatori sau profesionisti, sunt incurajati sa refaca un film in maxim 60 de secunde si sa-l inscrie pe www.jamesonempirediss.com pana pe 20 ianuarie 2013.

Castigatorul competitiei va avea sansa sa participe la Gala Jameson Empire Awards de pe 24 martie 2013, din Londra, de unde isi va ridica trofeul, inconjurat fiind de staruri ale cinematografiei.

Pentru a participa la cea de-a sasea editie a competitiei, realizatorii romani de film trebuie sa refaca orice film clasic intr-un scurtmetraj de maxim 60 de secunde. Scurtmetrajele pot avea un ton serios sau parodic. Ceea ce este obligatoriu insa este ca fiecare lucrare sa fie in engleza sau sa aiba subtitrare in engleza.

Dupa realizarea filmului, participantii trebuie sa isi inscrie lucrarea pe site-ul www.jamesonempirediss.com pana pe 20 ianuarie 2013. Dupa aprobare, scurtmetrajele vor fi publicate pe canalul de Youtube al competitiei, unde vor putea fi votate de publicul larg pana pe 20 februarie 2012, prin intermediul Like-urilor.

Castigatorii etapei din Romania vor fi desemnati de un juriu local format de specialisti in cinematografie si comunicare (calificativ care conteaza in proportie de 50% la nota finala) si de votul publicului larg, exprimat prin Like-uri la filmele de pe canalul oficial de pe Youtube (calificativ care conteaza in proportie de 50% la nota finala).

Cele mai bune 3 lucrari din Romania vor aduce autorilor lor premii in valoare totala de 4.500 de euro. Castigatorul premiului I va primi 2.000 de euro si o excursie la Londra, la Finala Globala Jameson Empire Done In 60 Seconds de pe 22 martie, castigatorul premiului II – 1.500 de euro, iar castigatorul premiului III – 1.000 de euro.

La Finala Globala a Competitiei, inscrierile romanesti vor concura cu filme provenite din alte 16 tari. Un juriu international format din vedete ale filmului va alege apoi cele mai bune 5 lucrari inscrise in competitie.

Cei 5 finalisti la nivel global vor participa la festivalul de film Jameson Empire Awards din Londra, unde vor fi inconjurati de staruri din domeniul cinematografiei. Aici va fi desemnat si marele castigator al competitiei. Premiul ii va fi inmanat pe scena festivalului, asemenea tuturor celorlalte vedete castigatoare a unui premiu Jameson Empire.

Anul trecut, filmul castigator la nivel global a fost un remake dupa Black Swan, realizat de Indira Suleimenova, din Kazahstan.