De Citit : Știri

„CHINA” ATACA COREEA DE SUD

| 21 iunie

Dupa castigarea Red Bull BC One Chyper Romania, China continua drumul calificarilor catre finala mondiala de la Seul
16 dintre cei mai buni B-Boy din Romania, alesi in urma unei pre-calificari, s-au luptat in scheme si figuri de dans pentru a deveni nu numai campion national la breakdance, ci si pentru a avea sansa de a reprezenta Romania la calificarile zonale pentru Campionatul Mondial de Breakdance Red Bull BC One care vor avea loc in Coreea de Sud, la Seul, acolo unde cei mai buni 16 B-Boy ai lumii se vor lupta pentru ravnita centura de campion mondial.
Atmosfera a fost una incendiara, cei peste 2000 de spectatori aflati in Amfiteatrul Mihai Eminescu din capitala, savurand fiecare miscare a B-Boyilor, dar si un spectacol de copoiera, o demonstratie de hip-hop, locking, popping a trupei One Beat si un concert sustinut de Guess Who care a ridicat publicul in picioare.
Cei 16 B-Boy intrati in finala – Ciprian Rugina aka Ciupa, Bogdan Curca aka Bugy , Adrian Ionita aka China, Andrei Jivan aka Siko, Adrian Huple aka Huple, Victor Manea aka JR, Radu Alexandrescu aka Nano, Constantin Chirita aka Pyciu, Noris Lobontiu aka Noris, Valentin Predoi aka Duval, Alin Oprea aka Dax, Lorand Karbula aka Laur, Mihai Petrache aka Soarece, Marius Fanica aka Fanak, Adrian Turbea aka Piciu si Jorik Popusoi aka Jorik si-au scos rand pe rand asii din maneca pentru a impresiona juriul venit de peste hotare.
Neguin, Brazilia (campion mondial Red Bull BC One si membru Red Bull BC One All Stars), Lil G, Venezuela, (vice-campion mondial Red Bull BC One si membru Red Bull BC One All Stars) si MG (Slovacia) – Fondator al organizatiei Bboy Spot Europe au fost cei care au avut dificila misiune de a juriza performanta B-Boy-ilor romani.
Finala a fost una plina de surprize si emotii pentru concurenti. Adrian Huple, B-Boy-ul de numai 14 ani din Arad a fost discipolul care a reusit sa aiba o performanta mai buna decat profesorul Andrei Jivan aka Siko, tanarul reusind sa ajunga pana in semifinala, in timp ce profesorul sau a fost eliminat in prima runda.
Cu cat s-a inaintat in competitie, concurentii au venit cu miscari din ce in ce mai spectaculoase si pline de originalitate. Nici atitudinea si creativitatea nu le-a lipsit romanilor care au reusit sa impresioneze juriul.
Finala i-a adus pe acelasi floor pe Pyciu si China, iar dupa un battle de cateva minute, victoria i-a revenit lui China, un B-Boy foarte creativ, cu multa atitudine si figuri originale.
In varsta de 25 de ani, Adrian Ionita aka China, este din Bucuresti si face parte din trupa locala de Freakquency.
„Când aveam 11-12 ani, am primit porecla de China, din cauza ochilor mei alungiti, ca ai unui chinez. Pe fratele meu il strigau Vietnam“. Castigatorul editiei din acest an a copilarit in Dristor si a stiut de mic ca asta vrea sa faca, de la primele clipuri pe care le-a vazut cu B-Boys. „Nu cred că am fost neaparat mai bun sau ca am avut ceva in plus. Am fost doar eu si cred că asta conteaza cel mai mult, atat pentru public, cat si pentru juriu“.

Despre Red Bull BC One Cypher
Anul trecut s-a inregistrat cel mai mare succes al Red Bull BC One de pana acum. Cu peste 60 de evenimente cypher in 52 de tari, cu mai mult de 1000 de B-Boy pregatiti pentru confruntare, competitiile s-au dezvoltat dintr-un eveniment ce obisnuia sa se deruleze pe baza de invitatie, intr-unul care primeste cu bratele deschise orice B-Boy talentat care vrea sa primeasca o sansa de a ajunge pe marea scena. In finala campionatului mondial din 2012, francezul Mounir a dus acasa premiul obtinut in Rio de Janeiro, invingandu-l pe ultra-creativul Differ, din Coreea de Sud. Mii de oameni au vazut acest battle in direct, prin transmisiunea de pe redbullbcone.com.
Mounir reprezinta campionul suprem al Red Bull BC One, dobandindu-si locul prin castigarea Cypher-ului din tara sa, apoi calificarile din Europa de Vest si, in final, Campionatul Mondial. Antrenamentul sau intensiv din timpul anului i-a scos in evidenta dedicatia, element absolut necesar pentru diferentierea in aceasta forma competitiva de dans.
Fanii vor fi incantati sa afle ca finala aniversara de zece ani va avea loc in Seul, Coreea de Sud, gazda a unora dintre cei mai inovatori B-Boy din lumea de astazi. Anul acesta vom avea mai multe evenimente decat in orice alt an. Vor exista Cyphers din Azerbaijan, pana in Georgia, din Slovenia pana in UK, aria de desfasurare fiind mai extinsa ca niciodata.
Castigatorii evenimentelor Cypher din fiecare tara vor avea ocazia sa concureze in una dintre cele sase etape de calificare, incercand asadar sa ajunga in Finala Mondiala. Intra pe redbullbcone.com pentru a afla stiri locale si informatii despre cum poti participa. Battle-uri noi vor fi adaugate in fiecare zi.
Dupa desfasurarea la nivel global a evenimentelor cypher, sezonul etapelor regionale va tine din iulie pana in septembrie, culminand cu a zecea finala mondiala, tarziu in noiembrie. Finalele regionale au fost confirmate pentru continentul American in Statele Unite; Europa de Est in Ucraina; Europa de Vest in Italia; America Latina in Columbia; Asia Pacific in Japonia; Orientul Mijlociu & Africa in Egipt.
Afla mai mult:
Comunitatea online: www.redbullbcone.com
Facebook: www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: www.twitter.com/redbullbcone.com