De Citit : Știri

Catherine Hardwicke readuce Scufita Rosie pe marile ecrane

| 06 aprilie

Devenita celebra in intreaga lume pentru succesul fenomenal al primului film din The Twilight Saga / Saga Amurg, regizoarea Catherine Hardwicke revine pe marile ecrane cu cel mai recent proiect al sau, o ecranizare moderna si plina de suspans a povestii clasice, Scufita Rosie.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care Catherine a acceptat sa regizeze Scufita Rosie a fost faptul ca ea insasi a fost fascinata de basm: "A fost povestea mea preferata in copilarie. Si in momentul in care am citit scenariul lui David Leslie Johnson, mi-a placut foarte mult cum a adaptat el povestea si a construit o noua intriga. Suspansul, personajele, ideea in sine, mi s-au parut extrem de interesante. Cu totii avem o fata ascunsa, pe care nu o vede nimeni niciodata si pentru mine aceasta este teritoriul cel mai interesant de explorat”.
In noua ecranizare a legendarei Scufite Rosii, Valerie (Amanda Seyfried) este o tanara frumoasa, indragostita de un proscris, Peter (Shiloh Fernandez), dar careia parintii i-au aranjat mariajul cu bogatul Henry (Max Irons). Dispusi sa sacrifice totul pentru iubirea lor, Valerie si Peter planuiesc sa fuga impreuna, dar evadarea le este data peste cap de o tragedie.
Sora fetei este ucisa cu bestialitate de un varcolac, o creatura care salasluieste in padurile din jurul satului lor si cu care de multi ani satenii au pastrat un pact fragil, sacrificandu-i in fiecare luna un animal. Dar intr-o noapte cu luna insangerata, varcolacul rupe armistitiul si se incumeta sa ia o viata umana. Insetati de razbunare, satenii cer ajutorul Parintelui Solomon (Gary Oldman). Insa venirea lui are consecinte nebanuite, caci ii avertizeaza ca lupul ia forma umana in timpul zilei si poate fi oricare dintre ei. Numarul mortilor creste cu fiecare rasarit al lunii, iar Valerie descopera ca are o legatura speciala cu bestia – una care ii atrage inexplicabil unul spre celalalt, iar asta o transforma in suspect, dar si in… momeala.
Cu o distributie de exceptie in care se regasesc Amanda Seyfried, Gary Oldman, Julie Christie, Virginia Madsen si regizat de renumita Catherine Hardwicke, filmul Scufita Rosie reinvie legenda din 8 aprilie in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), CinemaPRO, The Light Cinema, Movieplex, Cityplex Bucuresti, Odeon Cineplex Cluj si reteaua Cinema City (Bucuresti – Sun Plaza si Cotroceni; Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara).
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.