De Citit : Știri

Catei ingropati de vii la Glina – AVEM NEVOIE DE AJUTORUL TAU!

| 09 februarie

Toata Romania este la curent cu starea comunitarilor: in general, au scapat ca prin minune de moarte sigura si momentan, majoritatea se lupta sa supravietuiasca gerului. Dar sunt sigura ca stiti si de sutele de animale ingropate de vii la Glina: doua ONG-uri adapostesc cateva sute de caini in mijlocul campului, in cotete de plasa si acestea au fost acoperite de zapada. Conditiile grele, gerul cumplit si amplasamentul prohibitiv au inrautatit situatia.
Dar un grup de tineri s-au organizat si au facut eforturi sa amelioreze situatia. 200 din cei 400 de caini au fost deja adoptati de oameni inimosi. 60 de voluntari au fost implicati pana in prezent si speram ca numarul acestora sa creasca pentru ca in weekend organizam inca o tura de interventii: incepand de sambata 11.02, 11 dimineata, de la McDonald’s Dristor vor pleca maşini catre Glina din jumatate in jumatate de ora. In afara de evidenta rasplata sufleteasca, vor exista si premii pentru participanti.
Sa nu credeti ca am fost singurii implicati: printre primii ajunsi la fata locului au fost un numar de detinuti de la Jilava. Nu stiu daca au fost miscati de micsorarea pedepsei proprii sau daca s-au identificat cu lipsa de libertate a cainilor, cert este ca au pus umarul si o parte dintre catei le datoreaza viata.
Intentia este ca aceste interventii sa nu ramana singulare: vineri seara, de la 9, am organizat o intalnire Pe baricade: programul serii este o combinatie interesanta – saxofonistul nostru preferat de jazz, Mihai Iordache, apoi John Riley (DJ) impreuna cu Augustin Pop (sax & clarinet), şi un DJ set Tonkins Anderson. Pretul de intrare este la alegere: 1. puteti cumpara si dona mancare de catei (preturi intre 2-5 lei/kg) la fata locului sau 2. puteti sa adoptati temporar un cutu, timp de 2 saptamani, in speranta ca ii putem ajuta pe toti sa ajunga in primavara sau poate chiar sa le gasim o familie. Pe viitor, vom avea o expozitie de grup cu vanzarea unor printuri speciale: fotografi mai mici si mai mari au facut poze pe teren si veniturile rezultate din vanzari vor ajunge inapoi la amaratii de la Glina.
Daca va place ce facem, urmariti pagina de facebook si veniti cu noi in week-end sa salvam niste funduri inghetate de catei!