De Citit : Știri

Cabina Artistelor, in premiera la ArCuB

| 09 ianuarie

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va invita vineri 20 ianuarie, ora 19.00, la Sala ArCuB la spectacolul Cabina artistelor, de Arnošt Goldflam, in regia lui Alexandru Mazgareanu.
O cabina mica – patru masute, cateva scaune si un dulap plin de vise – e locul unde se cladesc destinele a patru actrite, locul unde se confeseaza, unde se asculta, unde visele iau viata, unde se sufera, unde se descatuseaza conflicte, dar se leaga si prietenii, locul unde actritele se pregatesc pentru a intra in scena – Cabina Artistelor. O comedie dulce amara despre viata de culise a patru actrite de provincie interpretate de: Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasola / Sorina Stefanescu
Arnošt Goldflam este dramaturg, regizor de teatru si scriitor ceh nascut in 1946 la Brno. A studiat medicina, dar nu si-a definitivat studiile. A fost angajat ca functionar si a facut parte din grupul umoristic ”Brno Boemia” condus de Jan Novák. Intre 1972-1976 a studiat regia de teatru la Academia de Muzica si Teatru Janáček (JAMU) din Brno. A fost actor la Teatrul Husa na provázku (Gasca pe sarma), dar a lucrat si cu alte companii independente. In 1977 a fost numit actor si regizor la Teatrul Haná in Hradec Králové. A lucrat deasemeni in film si televiziune. Este si un artist plastic foarte apreciat.
Dramaturgia lui Arnošt Goldflam este structurata pe mecanisme comice, invaluite intr-o melancolie fina. Temele abordate de autor sunt diverse si sunt abordate prin mijloace variate, mereu surprinzatoare.
Cu ironie si sensibilitate el vorbeste despre ipocrizia pe care o suportam zilnic, cat si despre indoielile si ratacirile pe care le suferim atunci cand ni se rastoarna sistemul de valori.
Desi personajele sale sunt deseori depasite de suferintele si tristetile lor, scriitorul nu le menajeaza, dezvaluindu-le egoismul si ridicolul. Cu toate acestea, autorul se apropie de personaje cu tandrete, dezvaluind strat cu strat lumea lor intima, pentru ca apoi sa se distanteze de ele cu o lejeritate rar intalnita.

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) si 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batiste nr. 14).