De Citit : Știri

Burn Studios prezinta Mykki Blanco la Bucuresti

| 14 februarie

Burn Studios, alaturi de Chestionabil si Queer Night, aduc la Modern unul dintre cele mai excentrice personaje ale momentului, “The Motherfucking Rookie Of the Year”, MYKKI BLANCO.

La prima vedere, Mykki poate parea scandalos. Dar sa fim seriosi, va credem open-minded. De ce el? Foarte simplu: Chestionabil e o serie de petreceri “avant-la-lettre”, unde poti vedea in premiera la Bucuresti artisti pe cale sa devina mainstream. Nicholas Jaar si Caribou sunt doar doua din exemplele trecute.

Burn Studios sustine Chestionabil, cautand tot timpul parteneri progresivi din marea masa a brand-urilor de petreceri de pe scena autohtona de muzica electronica. Nu conteaza daca esti nisa, mainstream, abstract sau criptic. Ce e important e sa creezi valoare, sa ai ceva de spus si sa te lupti sa faci asta. Pentru ca muzica are nevoie de pionieri.

In cazul lui Mykki Blanco, vorbim de un artist care vine dintr-o nisa controversata. Iar controversa si lupta pentru exprimare sustin valoarea, progresul si creativitatea, mai ales intr-o zona care nu cunoaste ingradiri in mentalitati: zona queer.

MYKKI vine din New York. E povestea unui weirdo care a reusit sa combine culturile rave, hip hop, riot grrl si queer, zdruncinand cliseele asociate hip-hop-ului in cultura mainstream. Marturie stau clipurile sale de care inclusiv MTV a devenit interesat.
Va fi un show pe cinste. Si pentru ca un performance memorabil are nevoie de context, Cos Mir si Younkarls (Origami) se ocupa de before si after.