De Citit : Știri

burn Residency Romania își alege finalistul pe 6 iunie Află cine sunt cei cinci DJ români rămași în competiție

| 15 mai

După 4 ediții de succes, burn Residency și-a câștigat titulatura de cea mai mare competiție de DJ destinată descoperirii, formării, dar și lansării tinerilor debutanți care vor să își croiască o carieră în muzica electronică.
Dupa showcase-ul de pe 15 mai, de la Halele Carol, cei cinci finaliști români rămași în competiție, Kurtiss Kromm, Mihai Vladu, Sevenego, Diego_ro și Mystik Vybe vor ajunge cu mixurile lor direct pe radio Sonica Ibiza. Câștigătorul român va fi ales în urma unui mix off virtual pe frecvența radio-ului, pe 6 iunie.
DJ-ul câștigător va fi trainuit de Carl Cox
burn Residency oferă în fiecare an tuturor celor care vor să se afirme șansa de a ajunge în bootcampul din Ibiza, acolo unde anul acesta îl vor avea ca head mentor pe legendarul Carl Cox.
Marele premiu la care aspiră DJ-ii ce vor ajunge în bootcamp este o carieră în cele mai mari cluburi din Ibiza prin semnarea unui contract de 100.000 euro. Până atunci, însă, ei vor trebui să participe la seminarii, dar și să treacă prin diverse probe, atent evaluate de juriul internațional, care vor determina cine merită să rămână pe insula muzicii electronice.
Cine sunt cei cinci finaliști români
Diego_ro (Vlad Petre)
Nickname-ul îl are încă din copilărie. Băieții cu care juca fotbal obișnuiau să îl strige așa. A început să mixeze încă din 2008, însă, de 4 ani se declară ca fiind DJ. Stilul abordat este tech-house și mărturisește că Ibiza este locul ideal unde i-ar plăcea să mixeze. Se află la a doua încercare de a intra în competitia burn Residency, prima oară fiind anul trecut.
Kurtiss Kromm (Ionuț Ciobotaru)
Kurtiss Kromm, pe numele de buletin, Ionuț Ciobotaru, mixează încă de la 15 ani. Dacă ar fi să aleagă un loc unde să mixeze, și-ar dori să se întoarcă în timp, undeva în 1989, și să pună muzică la The Hacienda, în Manchester. Unul dintre DJ-ii lui preferați este John Digweed, alături de care i-ar plăcea să mixeze, dacă ar avea șansa. Concertul Prodigy din 2007 este în opinia lui Ionuț cel mai bun show live electronic la care a fost.
Mihai Vladu (Mihai Vladu)
Spre deosebire de ceilalți finaliști, Mihai este singurul care nu are un nickname de scenă, folosindu-și numele real. S-a apucat de mixat în urmă cu aproape 5 ani, la finele anului 2010. Când vine vorba de stilurile abordate, Mihai îl caracterizează ca fiind un “deep-melodic house”, cu puține influențe tech & dub techno. I-ar plăcea să pună muzică împreună cu Matthew Dekay și și-ar dori să ajungă pe scena Watergate din Berlin, sau la BPM Festival. Este prima oară când se înscrie în competiția burn Residency.
Mystik Vybe (Marius Andreicuț)
Muzica pe care o pune și pe care o produce este foarte specială pentru Marius, descriind-o ca fiind ceva “mystic & spiritual”. De aici vine și numele de scenă, nume care i-a venit în cap în timpul unui performance al lui Marco Carola (care de altfel este și DJ-ul lui preferat), în Fabric din Londra. Locuiește în Portsmouth, UK din 2007. A început să mixeze trei ani mai târziu, iar primul eveniment l-a avut în 2011. Se află la a treia încercare de a intra în competiția burn Residency, mărturisind că își dorește foarte mult să mixeze pe scena din Amnesia, Ibiza.
Sevenego (Nicoleta Brebenel)
Nicoleta și-a început cariera de DJ anul trecut, la începutul lui ianuarie, 2014, în prezent își câștigă existența din asta, mixând într-un club din Centrul Vechi. Numele de scenă și l-a ales acum câțiva ani, când și-a creat blogul, fiind de părere că sunt necesare 7 stagii prin care trebuie sa trecem, pentru a ne construi ego-ul. DJ-ul care o inspiră este Carl Cox, iar unul dintre festivalurile unde speră să pună muzica este Tomorrowland. Nicoleta mărturisește că viața ei este sursa principala de inspirație, oamenii pe care îi întâlnește și curiozitatea constantă pentru tot ce e nou.
BOg face parte anul acesta din juriul central
Bogdan Tănase aka BOg, câștigătorul ediției locale burn Residency 2014, a reușit să ajungă în primii trei DJ din lume, calificându-se pe locul 2. El a avut șansa de a mixa tot sezonul în cele mai tari cluburi de pe insulă. “Ibiza este locul ideal pentru iubitorii de muzică electronică. Acolo întâlnești toți oamenii din industrie, de la promoteri la dj owneri de club etc. Consider că burn Residency este o aventură, o experiență pe care cu siguranță nu o voi uita. Sincer, mi-a schimbat viața, m-a făcut să mă cunosc mai bine și să am mai multă încredere în mine și în ceea ce fac. Îmi doresc ca și anul acesta cel care ne va reprezenta la Ibiza să ajungă în TOP 3 și să rămână pe insulă deoarece vreau ca cineva să trăiască aceeași experiență așa cum am trăit-o eu, să profite la maxim de tot.” a declarat BOg.
În prezent, BOg este membru al juriului central și va evalua potențialul concurenților ajunși în Ibiza cot la cot cu nume precum Marco Bailey, Igor Marijuan, Sebastian, Bohnenberger și DJ Borg.

###
DESPRE BURN ENERGY
burn energy susține muzica electronică avangardistă. Suntem în continuă căutare de noi talente și noi mijloace de expresie, alături de genurile muzicale progresive și creative, oriunde s-ar afla ele. Nu suntem avocații nișelor și nici judecătorii mainstream-ului, întrucât creativitatea nu cunoaște limite, reguli și bariere.