De Citit : Știri

Boicot “Noua Dreapta” la premiera documentarului “Noi Doi” din cadrul festivalului DaKINO

| 23 noiembrie

Documentarul Noi Doi, de Claudiu Mitcu, a fost prezentat marti seara, in premiera la Bucuresti, la Cinema Scala. Evenimentul a avut loc in cadrul Festivalului International de Film DaKINO, care se desfasoara in Capitala pana pe 26 Noiembrie 2011. Premiera de la Bucuresti nu a fost lipsita de incidente.

Imediat cum a inceput proiectia filmului, dupa discursul Excelentei Sale Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, un grup de tineri reprezentanti ai miscarii Noua Dreapta, prezent in sala, cu bannere si torte, a inceput sa scandeze mesaje discriminatorii la adresa persoanelor cu orientare homosexuala.

In plus, tinerii de la Noua Dreapta au detinut si materiale pirotehnice pe care le-au folosit pe post de torte in sala de proiectie. Fortele de ordine au intervenit imediat aplanand conflictul iar membrii miscarii au fost scosi din sala, se arata intr-un comunicat remis de Parada Film, producatorul filmului.

“Partea haioasa e ca majoritatea celor prezenti in sala au crezut ca asista la un happening pus la cale de organizatori, pentru ca momentul parea regizat si era un pic ridicol. Astfel, nu s-a creat panica si spectatorii au fost destul de amuzati.

Partea cu adevarat trista si serioasa e ca, dupa proiectie, ni s-a comunicat ca momentul nu a fost regizat deloc. Cum se poate intampla asa ceva intr-o tara europeana, in secolul XXI? Cat de greu sa fi fost sa mentii siguranta pentru o sala de cinema in care se afla si Ambasadorul Frantei, Henri Paul?”, scriu cei de la StiriGay.ro