De Citit : Știri

Biutiful cu Javier Bardem, din 25 martie in cinematografe

| 16 martie

Filmul Biutiful, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Javier Bardem in rolul principal, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 25 martie.
Filmul va rula, in prima saptamana, la Cinema Patria si Cinema City Cotroceni din Bucuresti. In saptamanile urmatoare, Biutiful va fi distribuit in toata tara.

Filmul spune povestea lui Uxbal (Javier Bardem), un tata singur, care afla ca are cancer in faza terminala, un om plin de conflicte, care inceraca sa impace rolul de tata cu dragostea, spiritualitatea, sentimentul de vina si mortalitatea, in mijlocul lumii interlope periculoase din Barcelona.
Biutiful a fost prezentat in competitia oficiala a editiei 2010 a Festivalului International de Film de la Cannes, filmul fiind inscris in competitia pentru Palme d’Or. Filmul a avut premiera mondiala in cadrul festivalului, pe 17 mai 2010. La aceeasi editie a prestigiosului eveniment, Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun actor.
De asemenea, Biutiful a primit doua nominalizari la cea da-a 83-a editie a premiilor Oscar, la categoriile ”cel mai bun film intr-o limba straina” si “cel mai bun actor intr-un rol principal” (Javier Bardem).
Kirk Honeycutt de la Hollywood Reporter scrie despre film ca este “un poem melancolic, minunat, despre dragoste, paternitate, vina”, criticul catalogand interpretarea lui Javier Bardem drept "..un knock-out".
Pe de alta parte, A.O. Scott de la New York Times scrie: “Inarritu creaza un sentiment de intimidate primara… fiecare secventa este incarcata cu detalii sociale si emotionale”, in timp ce faimosul critic Roger Ebert scrie: "Ce m-a atras la acest film si mi-a captivat simpatia este prezenta lui Bardem… un actor profound uman".
“Fluenta si increderea limbajului cinematografic al lui Inarritu sunt spectaculoase. Poate ca nu converge, poate ca nu convinge, dar este impresionant: nu realism magic, ci propriul brand de naturalism magic al regizorului”, scrie si Peter Bradshaw de la The Guardian.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.