De Citit : Știri

Alege-ti scurtmetrajul favorit dintre 55 de remake-uri de filme de 60 de secunde

| 24 ianuarie

Duminica s-au incheiat inscrierile in cadrul competitiei Done In 60 Seconds, competitia de scurtmetraj parte a festivalului Jameson Empire Awards. Pe toate cele 55 de remake-uri finaliste din Romania le puteti vedea si vota prin like pe canalul de YouTube al competitiei pana pe 20 februarie.

Cei 55 de participanti romani au ales fie sa faca un simplu remake al filmelor, fie sa le parodieze. Printre filmele alese de ei se numara lungmetraje clasice ca “The Good, the Bad and the Ugly” sau “Taxi Driver” si filme mai recente ca “Skyfall” si “The Dark Knight Rises”. Lucrarile inscrise in concurs insumeaza aproape o ora de film creata special pentru competitie.

Castigatorii de la nivel local vor fi alesi de catre juriul profesionist (a carui componenta o vom anunta in curand) impreuna cu publicul larg, care voteaza prin Like pe YouTube. Fiecare calificativ conteaza in proportie de 50% din nota finala. Castigatorul premiului I va primi 2.000 de euro si o excursie la Londra, la Finala Globala Jameson Empire Done In 60 Seconds de pe 22 martie, castigatorul premiului II – 1.500 de euro, iar castigatorul premiului III – 1.000 de euro.

La Finala Globala a Competitiei, inscrierile romanesti vor concura cu filme provenite din alte 16 tari. Un juriu international format din vedete ale filmului va alege apoi cele mai bune 5 lucrari inscrise in competitie.

Cei 5 finalisti la nivel global vor participa la Gala Jameson Empire Awards din Londra, unde sunt premiate unele dintre cele mai mari vedete ale filmului. Aici va fi desemnat si marele castigator al competitiei, care va primi un trofeu Jameson Empire.

Mai multe detalii gasiti pe http://www.jamesonempirediss.com/ si pe pagina de Facebook Jameson Romania, in tabul dedicat competitiei.