De Citit : Știri

24-FUN: recomandari pentru weekend-ul indragostitilor

| 11 februarie

Weekend-ul acesta este special, mai ales pentru indragostitii care asteapta Valentine’s Day! 24-FUN nu va lasa la greu si vine in spijinul celor care vor sa-si impresioneze iubitele, insa sunt in pana de idei. Dragostea pluteste in aer prin majoritatea cluburilor, cinematografelor si in salile de spectacol…
FILM
Chiar si lumea iubitorilor de film se pregateste pentru Valentine’s Day. Vineri incepe Saptamana filmelor de dragoste la Glendale Studio, perioada in care vor rula filme romantice celebre, ca Pretty Woman, Casablanca, Anna Karenina sau Sweet November.
The Light Cinema va asteapta duminica la un Valentine’s Venetian, o noapte alba de filme romantice in timpul careia puteti viziona 7 filme, intre orele 00:00 si 06:00: Life as we know it, Love and other drugs, How do you know, Gnomeo si Julieta 3D si altele.
Iar daca va declarati anti Valentine’s Day, 24-Fun va propune premierele saptamanii:
– The Eagle, o drama istorca despre legiunea romana condusa de Flavius Aquila care a disparut fara urma;
– The Kids Are All Right, un film cu Julianne Moore in care unitatea unui cuplu de lesbiene de aproximativ 20 de ani este amenintata de un barbat;
– Film Socialisme, ultima creatie a lui Jean-Luc Godard, o complexa pagina politica, o istorie a umanitatii realizata intr-un simplu garaj.
Iubitorii de filme mai vechi au ocazia sa vizioneze Zbor deasupra unui cuib de cuci – povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu, Confidentul doamnelor – o comedie nebuna cu Fernandel sau Mofturi 1900 – filmul romanesc despre "mitici", bazat pe schitele lui Caragiale.
Vezi programul filmelor de VINERI, SAMBATA sau DUMINICA.
TEATRU
Pentru iubitorii scenei, nu trebuie ratat Lettre a Genica (Scrisori catre Genica), spectacol de teatru lectura in care Carole Bouquet citeste din scrisorile de dragoste dintre Antonin Artaud si actrita franceza de origine romana Genica Atanasiu, un eveniment al Institutului Francez, la Teatrul Odeon, vineri si sambata, de la ora 19.00.
Tot vineri, merita vazute spectacolele Ingropati-ma pe dupa plinta, la Bulandra, Sala Izvor de la 18.30; Floarea de Cactus, la Teatrul Metropolis, de la 19.00 sau Sonata pentru Saxofon si Eva de la Teatrul National, Sala Atelier, ora 19.00.
Pentru sambata, va recomandam ceva mai lejer, comediile Cui i-e frica de Virginia Woolf, cu Stefan Banica Jr. si Emilia Popescu, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, ora 19.00 sau Opera de trei parale, la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu, de la ora 19.00.
Iar duminica daca va tenteaza sa mergeti la teatru, luati in considerare piesele Viata e Vis, la Odeon, Sala Majestic, ora 19.00 sau Sinucigasul, cu Dan Puric, la Teatrul National, Sala Amfiteatru, ora 19.00.
Vezi aici programul complet al teatrelor bucurestene
CONCERTE
Daca veţi dori sa va impresionaţi iubita mergand la unul din concertele ce au loc in Bucureşti dar nu ştiţi ce şi cum, aici aveţi propuneri pe toate gusturile…
Vineri:
– Nikki McCoy (USA), intr-un super concert la Tibo’s Soul Club, Vineri 11 februarie 2011, de la ora 22:30;
– Alexandra & Alec vor susţine un concert pe data de 11 februarie 2011, incepand cu ora 21:00, in Big Mamou din Bucureşti.
Incepand cu 11 februarie 2011, in fiecare vineri, de la ora 21:00, The Ark face cinste cu o porţie generoasa de jazz authentic, A glass of jazz.
Sambata, 12 februarie 2011, incepand cu ora 19:00, vor urca pe scena Wings Club trei dintre cele mai vechi trupe de metal din Romania: Avatar, Indian Fall, Grimegod, precum şi o trupa foarte promiţatoare din noul val: Negative Core Project.
Trupa Cargo te invita la concert in Watt Club din Bucureşti, sambata, 12 februarie 2011, incepand cu ora 20:00, iar Blues cu Marcian Petrescu va ave aloc la Watt Club din Bucureşti – duminica, 13 februarie 2011, de la ora 20:00.
Tot duminica, incepand cu ora 21:00, Bloodgroup (Islanda) te aşteapta la un super concert live, in Control Club din Bucureşti.
Godot Cafe-Teatru din Bucureşti va fi gazda concertului de lansare al celui mai recent material discografic al Teodorei Enache, A Child Is Born.
SPECTACOLE
Opera Naţionala Bucureşti va aşteapta la un spectacol minunat, Faust, vineri de la orele 18:30, iar Orchestra Filarmonicii George Enescu prezinta un concert de excepţie la Sala Mare a Ateneului Roman.
Sambata, Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) prezinta spectacolul Fata marii, poem coregrafic pentru copii, pe muzica si libretul semnate de compozitoarea Carmen Petra Basacopol.
Transmisia HD a spectacolului Nixon in China Live Opera, o opera minimalista in trei acte, compusa in 1987 de John Adams, va avea loc la The Light Cinema.
Duminica, Teatrul Naţional de Opereta "Ion Dacian" va aşteapta la un spctacol extraordinar Micuţa Dorothy, iar Opera Naţionala Bucureşti va invita la un spectacol minunat, Madama Butterfly.
Program complet spectacole