De Citit : Știri

22 de artisti romani si-au pus amprenta pe opere de arta functionale

| 16 mai

Dupa Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria si multe alte tari, Red Bull Curates: Canvas Cooler Project a ajuns si in Romania, aducand impreuna artisti contemporani si urbani pentru a crea opere de arta functionale. Cei mai buni artisti in ascensiune sau deja consacrati din Romania si-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmand a fi expuse pe 18 mai in Centrul Vechi din capitala.
Sa folosesti un frigider pe post de opera de arta este ceva neobisnuit. Mai mult, daca acestea au fost pictate de cei mai buni artisti din tara, atunci cu siguranta ar trebui sa te numeri printre cei care vin sa vada arta adevarata pe un suport neconventional.
Red Bull Curates: Canvas Cooler Project este un proiect international, care combina arta contemporana cu un obiect pe care il folosim zi de zi – frigiderul. 22 de artisti romani au fost selectati sa dea personalitate cate unui frigider. Acestia sunt: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Andrei Argaetic, Noper, Victor Fota, Madalin Andronic, Lea Rasovszky, Ghica Popa, Virgil Scripcariu, Kitra/Eldercut, Misha Diaconu, Dragos Burlacu, Claudiu Ciobanu, Marilena Botez, Vlad Berte, Andrei Berindan, Laurian Popa, Diana Serghiuta, Radu Belcin, Alexandru Bunescu, Alexandru Ciubotariu si Luciana Maria Mitrica.
Fiecare artist a reprezentat diferite stiluri si tehnici – de la picturi inspirate din arta traditionala romaneasca, pana la grafica sau imagini futuriste. Fiecare artist a primit cate un frigider alb si l-a pictat din perspectiva sa, folosind propriul stil si transformandu-l in adevarate opere de arta.
Mai multe informatii sunt disponibile pe www.redbull.ro/curates sau pe Facebook.