De Citit : Știri

15 ani de ArCuB si 10 ani de Cismigiul Copiilor- Castiga o excursie la Disneyland Paris

| 23 mai

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va asteapta duminica, 29 mai, in Parcul Cismigiu, sa sarbatorim Ziua Copilului, odata cu cei 10 ani pe care ii implineste acest eveniment de traditie, CISMIGIUL COPIILOR. Maratonul surprizelor pentru copii se va desfasura intre orele 11.00 – 21.00.

Personaje costumate, mimi, jongleuri, statui vii, clovni si magicieni ii vor introduce pe cei mici intr-o lume de poveste. Parcul, decorat cu baloane colorate si panouri ilustrate cu imagini din basme va gazdui ateliere, jocuri si concursuri. Copiii sunt invitati sa construiasca papusi, sa devina maestri Origami, sa deseneze si sa modeleze impreuna cu artistii plastici; cei mai nazdravani pot participa la experimente distractive si intreceri sportive. In chioscul central, micutii sunt asteptati la face-painting si la coafor. Portretisti si caricaturisti le vor imortaliza figurile si le vor oferi desenele in dar.

Timp de 10 ore, vor fi spectacole in toate zonele parcului.
Pe cele doua scene – amplasate in vecinatatea Chioscului central si langa Platan – vor urca ansambluri artistice, trupe de teatru dans, coruri de copii si solisti. Pe Scena Mare vor canta pe rand: Adagio, Andante, Amicii, Andantino, Bim Bam, DoReMi si Allegretto. Actorii teatrelor Tandarica, Ion Creanga, Masca si ai Teatrului de Magie “Andrei Teasca” ii asteapta pe copii la Scena Mica. Alte spectacole de teatru vor avea loc la Cetate, la Ciuperca si pe Aleea Trandafirilor.

Cismigiul Copiilor se va incheia cu recitalul trupei HI-Q, care va avea loc pe Scena Mare, de la ora 20,15.

Surpriza zilei va fi o tombola cu premii.
Castigatorii extragerilor se vor plimba cu hidrobicicleta pe lac sau vor primi cursuri gratuite de limba engleza. Premiul cel mare va fi o excursie la Disneyland Paris.

De la 1 iunie, Playhouse Disney devine Disney Junior. Aici incepe magia!

Jake si Piratii din Tara de Nicaieri va avea premiera odata cu lansarea Disney Junior, pe 1 iunie. Pentru a intra in lumea lor, cei mici sunt asteptati la Insula Piratilor Disney Junior, special amenajata in cadrul acestui eveniment. Toti copiii sunt invitati sa participe la concursurile Disney Junior, sa se bucure de face-painting si povesti cu pirati sau sa se joace intr-o corabie adevarata.

La multi ani ArCuB!
In cei cincisprezece ani de activitate pe care ii implineste in 2011, ArCuB a fost initiatorul si organizatorul unor manifestari inedite in peisajul cultural bucurestean, ca Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival si Noaptea Alba, a unor evenimente de succes, care au atras participarea in numar mare a publicului bucurestean precum: Cismigiul Copiilor, concertele Stagiunii Estivale, Zilele Bucurestiului, Cred in Mos Craciun si Revelionul organizat in Piata Constitutiei. In urma cu trei ani s-a adaugat maratonul estival Bucuresti – Cartier de Vara, o alternativa culturala de petrecere a timpului liber in parcuri. De-a lungul timpului Festivalul International de Jazz, Parada Militara de Ziua Europei au ajutat la transformarea Bucurestiului intr-un loc plin de culoare. Multumim partenerilor si colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 15 ani de ArCuB.