De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: SAMAEL

| 28 aprilie

Nume important pe scena metalului greu, grupul elvetian SAMAEL, si-a adus aminte ca pe vremuri era un nume respectat, ce propunea un metal fara compromisuri, extrem de heavy si dark.
Dupa ani de zile de stat pe teritoriul industrial & electro metal, elvetienii s-au reintors in 2011 la ce stie sa faca mai bine si ultimul album de studio, “Lux Mundi”, sta marturie. Va aparea pe 29 aprilie si 12 noi compozitii sunt realizate ca-n vremurile bune.
Vorphalack si Xytras au ramas in continuare compozitorii principali, iar restul muzicienilor au completat setul de piese exact cum trebuie.
Totul suna apasat, orchestratiile sunt inaltatoare si au un aer simfonic, iar vocea lui Vorphalack are din nou consistenta si acel farmec aparte.
Majoritatea pieselor au un tempo mediu, foarte sacadat si mai toate sunt excelente pentru versiunea live. Textele sunt din nou atragatoare si au ca subiect principal – razboiul.
Daca in perioada 1996-2009 muzica Samael devenise mai lejera si mai experimentala, “Lux Mundi” este un come back la perioada de inceput, dar cu un sound mult mai compact si care beneficiaza de o productie de top prin cooptarea in echipaj a vechiului lor colaborator, Waldemar Sorychta, cunoscut pentru calitatea produselor pe care le-a executat pentru Tiamat, Moonspell, Grip Inc. etc.).
“Lux Mundi” este un album care da o noua dimensiune grupului Samael intr-o perioada in care elvetienii chiar aveau nevoie de un come back care sa-i introduca din nou pe scena metalica.
Cam toate piesele sunt realizate la acelasi nivel si toate sunt de audiat oricand si oriunde, dar mai ales live.
Dintre cele 12 noi compozitii cateva suna ceva mai deosebit precum Let My People Be, Mother Night si In The Deep, dar nici restul nu sunt de neluat in calcul.
Come back-ul Samael cu “Lux Mundi” este una dintre surprizele placute pe 2011 si pentru asta trebuie sa le multumim lui Vorphalack (voc, chit), Xytras (bat, key), Christophe “Masmiseim” Mermod (bass), Makro (chit), dar si producatorului Waldemar Sorychta.

Titlurile pieselor de pe “Lux Mundi”: Luxferre, Let My People Be!, Of War, Antigod, For A Thousand Years, The Shadow Of The Sword, In The Deep, Mother Night, Pagan Trance, In Gold We Trust, Soul Invictus, The Truth Is Marching On.