De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: EVERGREY

| 18 ianuarie

EVERGREY face parte din randul acelor trupe care mereu au stiut cum sa produca sonoritati metalice de calibru fara a intra in zona comerciala si fara a face compromisuri.
Inca de la primul album, Evergrey a propus un metal dark cu texte sumbre, o muzica elaborata, dar mereu heavy si, aceleasi elemente, se gasesc acum pe Glorious Collision, un disc care arata un Evergrey mai bine organizat. Mai mult, dupa o pauza in care grupul s-a reorganizat si a schimbat componenta, lucrurile au intrat pe o linie mai profesionista, iar rezultatele se vad din prima ascultand cele 14 noi compozitii (inclusiv un bonus track).

Faptul ca noul album este cel mai lung ca minutaj din discografia trupei este un semn ca ideile au fost mai numeroase ca pana acum si ca suedezii chiar au avut o stare de spirit ce le-a permis sa se autodepaseasca.
Glorious Collision este un disc tipic pentru Evergrey, iar mana lui Tom Englund si-a facut din nou treaba. Piesele propun o energie pozitiva, chiar daca subiectele sunt triste si mai putin intelese de cei mai multi asa ca, pe parcursul intregului disc n-aveti timp sa va plictisiti.
Bagajul muzical al grupului propune periodic o combinatie de elemente de rock clasic, metal, punctat deseori cu faze progresive si totul cu schimbari dese de ritmuri. De la cele alerte la cele asezate, dar de fiecare data totul este compact si bine definit.
Evergrey a realizat un album la care nu multi s-ar fi gandit si marele merit este in primul rand a lui Tom Englund, care a stiut cum sa reaseze noua formula a grupului si, de asemenea, care a trecut de la stadiul de cantari intre prieteni la un nivel superior. La un nivel unde prietenia a lasat loc unui mod mult mai profesionist de gandire conceptuala.
Nu ezitati sa luati in calcul acest disc superb si cred ca Evergrey merita statutul de formatia saptamanii pentru ceea ce a facut pana acum, dar mai ales pentru acest Glorious Collision, prevazut sa apara pe 28 februarie 2011, un album care revolutioneaza scena metalica europeana si care duce totul intr-o alta dimensiune. Cu conditia sa va puneti mintea la contributie si sa nu faceti comparatie cu ce a facut Evergrey pana in acest moment.
Componenta Evergrey: Tom S. Englund (voc, chit), Marcus Jidell (chit), Johan Niemann (bass), Rikard Zander (key), Hannes van Dahl (bat).

Discografie Evergrey:
– 1998 The Dark Discovery;
– 1999 Solitude-Dominance-Tragedy;
– 2001 In Search Of Truth;
– 2003 Recreation Day;
– 2004 The Inner Circle;
– 2005 A Night To Remember;
– 2006 Monday Morning Apocalypse;
– 2008 Torn;
– 2010 Glorious Collision.
Citeste si:
– Formatia saptamanii: MOTORHEAD
– Formatia saptamanii: MAGNUM
– Formatia saptamanii: JAMES LABRIE
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac