De Citit : Editoriale

Vesti bune

| 22 martie

Bune de tot

Doua stiri bestiale din presa cotidiana. Prima – un doftor chinez a inventat un cercel pe care ti-l pui in ureche si slabesti ca la balamuc. Sigur, cercelul trebuie pus intr-un anume punct, nu unde are chef orice rocker sau orice punkist. Adica trebuie sa fie la marele fix, undeva pe lobul urechii, unde inhiba pofta de mancare. Sau cam asa ceva. Dar indicatia de capatai a inventiei miraculoase e ca nu trebuie sa te supui nici unei privatiuni. Nu trebuie sa renunti la nimic. Cercelul lucreaza. Tu n-ai treaba. Poti sa halesti la slanina cu ceapa, ciolan cu cartofi aurii, ceafa cu cartofi si cu mujdei, jumari si hamburgeri tripli, fara nici o problema. Cercelul isi vede de treaba lui si te slabeste, de nu te mai recunosti. A doua stire e ca orgasmul, la femei, cica, n-are nici o legatura cu sexul.
Asa am citit, negru pe alb. Niste cercetatori americani (ma rog, niste cercetatoare) au stabilit, dupa un studiu amanuntit, ca femeile care merg la sala de fitness au orgasme, asa, din senin, ridicand greutati si facand efort fizic intens. Una din cinci femei traieste minunea asta. Pedalatul rapid si cu mare consum energetic da niste efecte nebanuite, zic cerce­tatoarele. Deci se pot obtine orgasme legendare, fie mergand la sala de forta, fie facand anumite eforturi fizice prelungite, unde se nimereste.
In ceea ce priveste pedalatul, iertata sa-mi fie obraznicia, dar cercetatoarele au scos din calcul faptul ca bicicleta are o…sa. Mai departe, las imaginatia cititorului sa lucreze in voie. Nu vreau sa subminez munca cercetatoarelor. Dar, cine stie, o sa vedem prin cluburi, pe strazi, prin curti, sau, doamne fereste, acasa la fiecare dintre noi, cum doamnele stau prabusite extatic, lucrand hipnotic cu o mega gantera, taind lemne cu strigaturi, sau pedaland pe biciclete, strigand, cat le tine gura: "Faster! Fasteeer! Fasteeeeer!".