De Citit : Editoriale

Strong

| 17 octombrie

Radio
Se intampla uneori, seara, cand ne adunam trei patru prieteni in jurul mesei mele din bucatarie, sa ne uitam ca in gol la telefonul infipt in dockstation, intrebandu-ne ce naiba sa mai punem. Aveam nevoie de un flow de muzica buna, “de-a noastra”, fara calupuri de publicitate. BBC1 e prea hard, radiourile de chill aveau ritmul potrivit dar nu puteam recunoaste nicio piesa, parca nici nu eram acasa, online-urile romanesti se intrec in a fi cat mai ciudate cu putinta. La Paradise prea stiam piesele, la Guerrilla ma durea amintirea din fiecare jingle. Pana la urma ajungeam la o leapsa, interesanta, nu zic nu, in care fiecare ne ridicam pana la boxa si puneam, pe rand, o piesa. Dar discutiile dintre noi deveneau sacadate, intrerupte de prea multe voturi ad-hoc. E, asa a aparut Strong Radio. Din visul asta: dar daca ar exista un radio online facut perfect? Daca ar fi numai si numai muzica buna, “de-a noastra”, aranjata perfect, cu sound optim? Perfectiunea nu exista. Dar unul dintre copiii ei este Strong Radio.
L-am urcat deocamdata fara prea multa reclama. Din feedback-urile celor cateva mii de ascultatori pe zi am inteles un lucru: e cel mai bun sir lung de piese faine ascultat vreodata. Asta era si intentia.
Acum, ca fundatia este asezata, o sa incepem sa cladim mai mult si mai mult. Aplicatii, tunein, site. De astazi suntem si pe Zonga. Era un vis intermediar pentru mine. La nici o luna de cand a devenit public, Strong Radio straluceste tocmai prin ceea ce a promis: faptul ca e facut de oameni. Faptul ca sunetul e ingrijit cu migala pe butoanele mangaiate ale procesoarelor. Faptul ca, va garantez, fiecare piesa e aleasa de mana, de inima, de suflet. Nu exista formule matematice. Faptul ca in curand o sa va puteti auzi vocile pe Strong. Noul design e gata si in cateva zile va fi implementat. Micile bug-uri si balbe sunt doar expresia entuziasmului nostru de-a aduce in sfarsit ceva bun pe stream-uri. Si, oricum, asta ar fi fost al doilea slogan la care ne gandiseram: our strength is in our weakness. Strong words, on a strong radio.