De Citit : Editoriale

Slayer Day Out

| 30 mai

La box Brit Boy-ul ne-a facut KO. Handbalul nu ne mai duce la cersit medalii la jocurile olimpice londoneze. Semimaneaua pe stil nou nu a incantat lumea a treia e Eurovizionului. Presa tabloida, ca oricum alta nu mai avem, a consemnat ca am trait o noapte tragica, a ororilor chiar, weekendul trecut. Mie mi se pare mult mai horror ce se intampla cu euro dar cui ii pasa. Decat sa vedem lucrurile global mai bine aruncam un ochi la tanga vecinei. Ca orice bun est-european sa ridicam fruntea din colb si sa privim cu nadejde spre viitorul scaldat in lumina evenimentelor din urmatoarea noastra saptamana de 24-FUN. "Bienala Internationala de Arta Contemporana" a ajuns la a cincea editie (pana pe 22 iulie se desfasoara, detaliile sunt pe facebook.com/bucharestbiennial). Aveti un weekend de rasfoit, aprofundat si meditat la "Bookfest".
Green Hours va invita outdoor la "International Jazz Fest" (editia a patra, 1-4 iunie, e sustinuta pe langa contingentul romanesc de nordici, britanici si polonezi). Control iese la plimbare in parc, la Arenele Romane, pe 1 iunie cu "Control Day Out" (a doua editie ii propune pe Wild Beasts, Woodkid, The Shoes si O’Children). 2 iunie inseamna cantare OCS in Legere si "MetalFeast" in Fabrica. Super incalzire pentru numele grele care stau sa aduca prapadul metalifer in zilele urmatoare in Bucuresti.
Arenele Romane lovesc tare de tot pe 4 iunie cu Slayer. Hard metal sustinut de unii dintre taticii genului. Ai nostri, de la inceputurile anilor ‘90, vor fi cu siguranta metalo-satisfacuti. Pe 6 iunie Linkin Park suna adunarea alternativa la Romexpo. Doua regaluri live asadar pentru miscarea rock de pe la noi. Miercurea e zi "Herr Papillon", de bifat la Kulturhaus. La fapte deci!
Avanti popolo!