De Citit : Editoriale

O femeie

| 03 mai

coffee & cigarettes
S-a intamplat ca pentru prima oara numele meu sa fi fost strigat intr-un aeroport, iar eu sa nu fiu acolo. Urma sa ajung in altul, 5 ore mai tarziu, dupa o schimbare de zbor decisa in ultima clipa. Pentru ca mai era timp, mi-a oferit jumatate de ora numai pentru mine.
M-am plimbat putin pe Rue Cler, salivand la marmita cu bucati de carne de iepure din care n-am mai apucat sa gust si m-am oprit in supermarket de unde mi-am cumparat cateva chestii banale de mancat care sa-mi prelungeasca gustul Parisului acasa. I-am spus au revoire fetei de la casierie, stiind ca-i spun de fapt adio si m-am asezat vizavi, la terasa de la Cafe de Marche, la o ultima cafea.
M-a servit o fata creata, cu fundul mare si cu o privire induiosator de sasie. Intotdeauna am simpatizat fetele sasii. La cateva minute dupa ce mi-a adus cafeaua, in usa localului a aparut o doamna in varsta, cam sifonata. La haine si la par. Si-a aprins o tigara si a intepenit in prag, pozitionandu-se chiar in fata mea.
Fuma cu mana dreapta, pe care o cobora pana aproape de nivelul soldurilor, pentru a o urca cu demnitate inceata pana in dreptul gurii. Buzele date cu ruj se deschideau in forma unui O cam cu zece centimetri inainte ca tigara sa intre intre ele si se inchideau ca o ecluza organica, de vietate a oceanului. Tragea adanc, apoi ciclul se relua.
Privind-o, nu m-am putut abtine sa nu incep sa beau din cescuta cu miscari de mare domn. Femeia s-a deplasat o jumatate de metru, cu pasi de pinguin, si a continuat sa fumeze. La trei-patru fumuri mai inainta cativa pasi pana cand a ajuns in strada pietonala unde a scrumat pentru prima oara.
www.ublog.ro