De Citit : Editoriale

In umbra Marelui Sprit

| 03 august

De data asta ne ocupam de telegrame, mai bine zis sprituri de vara. Lehamitea caniculara ne curge tot mai abitir prin vene asa ca toata lumea se trage in stil oblomovian la umbra intr-o visare dulce, sora cu amnezia. Valurile obosite ale marii cu "supereroi" de duzina si salvamari ignorati sau scurtele tresariri montane generate de vizita ursilor la tomberoane ne mai scot din ghearele unei oboseli ancestrale, posibil tot o grea mostenire a faptului ca ne-am nascut/oplosit in generosul dar si greu disputatul spatiu mioritic.
Cu degetele alunecandu-ne alene pe suprafete smart-phonice sa vedem la ce putem pofti in urmatoarea saptamana de 24-Fun. "Why democracy?" este intrebarea expusa de "Festivalul de film documentar dedicat democratiei si drepturilor omului" la Muzeul Taranului Roman (3-8 august). Festivalul "Subsonic" s-a tras la umbra in Padurea Paulesti (3-5 august). The Mission va cheama la deja clasicul "Dance Weekend" de la Hanul Piratilor Navodari (3-4 august) cu urmatoarele capete de afis: Sven Vath, Chicane, Parov Stelar Band, Armin Van Buuren. B52 s-a gandit sa se racoreasca un pic pregatind "marea debarcare" de pe plaja Molotov din Vama Veche (3-5 august).
Tot in Vama, festivalul "Folk You" face 8 editii pe care le aniverseaza cu Iris, Celelalte Cuvinte, Tudor Gheorghe, Phoenix, Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Ada Milea, |apinarii, Timpuri Noi, Mircea Vintila si lista e aproape nesfarsita. Bucurestiul face contraoferte cu trupa nelipsita din niciun playlist alternativ, Placebo, concert pe 6 august la Complexul Iolanda Balas Soter si cu olimpiada distractiei din Poiana Urbana a Centrului Vechi. Sa facem si-o trecere prin Delta unde incepe Festivalul International de Film Independent "Anonimul" (6-12 august, Sfantu Gheorghe). Pana la episodul urmator zic sa ramanem in Umbra Marelui Sprit. Avanti popolo!