De Citit : Editoriale

Ice Age-ul la romani

| 12 mai

Da tati, s-a sumetit poporul cum ca de ce si-a permis starea vremii sa se nasoleasca. Cum adica s-a trezit zapada sa pice taman in luna mai. Se involburasera televiziunile cu reportaje si comentarii de ziceai ca apele Dunarii crescusera si acoperisera toata infloritoarea si prospera noastra patrie. Un bolovan de la un buletin de stiri o certa de zor pe o tanti de la statiile meteo cum ca de ce se intampla asemenea grozavii. Asta nu mai vazusem pana acum, un prezentator care se rastea la prognozator. Chiar ma intrebam, ce naiba fac meteorologii astia de nu controleaza vremea.
Culmea e ca aceiasi retardati care acum la 15 grade celsius urla ca mor de ger vor zbiera intr-o luna si jumatate ca sunt peste 40 de grade si ca ii da gata canicula. Minte de rame lobotomizate. Cu d’alde d’astia defilam. Incotro?! O intrebare la care asteptam profetii sau, dupa caz, ghicitoarele sa ne lumineze. Apropo de profeti, mai nou, in caz ca serviti plimbari cu RATB-ul, sunt niste cetateni care s-au apucat de cantat psalmuri. Contra cost, desigur.

Faza e ca nu prea pupa nimic intrucat canturile lor o dau numai pe moarte si apocalipse. Daca ar adauga ceva mai vesel, o populara sau un house lesinat poate afacerea le-ar merge mai bine. Sa cotim acum spre bucuriile sufletului. Club A organizeaza un mare festival in Centrul Istoric, in zona Lipscani-Carada. Festivalul aduna 42 de trupe plus un muzeu rock, o cafenea culturala, expozitii si targuri hand made. Evenimentul are loc intre 13 si 18 mai. 14 mai defileaza cu trei manifestatiuni: "Doua povesti de amor“ de Cehov se joaca la Sala ArCuB, Arenele Romane livreaza seturi de DJ-i iar Hard Rock ii aduce un tribut lui Bruce Springsteen. Pe 16 Holograf face unplugged la Cinema Patria. Sa aveti timp si pofta! Avanti popolo!