De Citit : Editoriale

Google Lapsus tine minte pentru tine

| 30 ianuarie

Cineva mi-a dat ideea asta acum multi ani. Stiu ca era seara, ne aflam intr-un loc public, probabil la Ota si mi-a spus ca are doua idei pe care mi le ofera mie, desi la vremea aceea iubitul ei scria si el editoriale pentru 24Fun. Din pacate, nu-mi pot aduce aminte sub niciun chip numele ei. Asa ca voi introduce textul: “tipa care mi-a dat o idee misto acum cativa ani” in box-ul de cautare al noului serviciu oferit de Google. Se numeste Lapsus si e destinat cautarii de informatii vagi (intr-o prima varianta se numea Vague) pe care memoria se incapataneaza sa nu le livreze atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele.
De exemplu: "actrita blonda si slabanoaga care a jucat intr-un film cu Cristopher Plummer pe care l-am vazut in anii 90 la cinematograful Republica din Constanta”.
Sau: melodia aia care se dadea la radio Contact de zece ori pe zi si la refren era ceva de genul “aaaah, you’re so… yeah”.
Sau: "Romanul ala al unui scriitor indian sau pakistanez in care doi tipi se sinucid in lift in timp ce al treilea urca pe scari”.
Sau: "tipa al carui nume incepea cu M si cu care m-am pupat odata la o nunta“.
Sau: "mancarea aia cu malai si cu inca ceva pe care o facea bunica din Moldova”.
Sau: “locul unde a fost petrecerea aia misto, in care ne-am imbracat ca niste cocalari, candva intre 2007 si 2009”.
Sau: “orasul ala in care cosurile de gunoi au forma de urs si spun danke in momentul in care arunci ceva in ele”.
Si tot asa.
Golurile din conversatiile noastre vor putea fi umplute cu usurinta. Cuvintele acelea care ne enerveaza pentru ca refuza sa se iveasca la momentul dorit vor putea fi smulse din mlastina memoriei. Desigur, Google Lapsus nu este infailibil. Sa vedem daca functioneaza. Tastez: “tipa care mi-a dat o idee misto acum cativa ani”. Despina. Exact, de ea era vorba.