De Citit : Editoriale

Filmul bate groaza

| 27 octombrie

Va fi weekend-ul speriatilor. Lasata mostenire de impreunarea dacico-romana si corcita cu mix-ul nord-american sarbatoarea de Halloween va scoate din noi, inca o data, tot ce este mai bun, mai pur si mai frumos. Din niste larve prapadite ametite de gerul marca Radet ne vom transforma in niste lilieci obositi care vor da din aripi agresiv pentru obtinerea unor locuri mai in fata in cluburile si restaurantele bune din oras. Va fi un weekend minunat in care pentru o clipa, frati si surori, cumetrii, rude si nasi, interlopi si academicieni, cu totii vom fi costumati dupa cum ni se va taia capul. Va curge mult vin rosu in si pe langa gatlejuri iar cosmetizarea dovlecilor va lasa pe drumuri cativa porci infometati. Incerc cu greu sa ies din aglomeratia groazei mioritice pentru a semnala cateva momente care vor lovi viata culturala si distractiva a bucurestenilor.
Toata lumea joaca, filmeaza si falseaza, asta, canta. Pentru inceput bifam "Festivalul National de Teatru“ (28 octombrie – 6 noiembrie, www.fnt.ro). Acum film! Din 28 pe ecrane il avem pe premiatul de la Locarno pentru cel mai bun actor, Bogdan Dumitrache, in "Din dragoste cu cele mai bune intentii".
Urmeaza 2 festivaluri de film: scurtmetrajele de la "KinoFest" (festival de film digital, 28-30 octombrie, kinofest.com) si "KINOdiseea" (festival international de film pentru copii, 1-6 noiembrie). Din film trecem in muzica. Lou Reed s-a combinat cu Metallica (rezultatul muncii poate fi pre-comandat pe getmusic.ro). Pe 29 Sven Vath desca­leca inca o data pe la noi cu ocazia unui "Cocoon" de Halloween (minunea va avea loc la Romexpo). Palatul Universul se pregateste de "Bucharest Fright Night" tot pe 29 (se lasa cu multe mixaje, electro-uri, basi nenumarati, drums-uri si alte chestiuni din astea moderne). Deci printre at]tea grozavii ocazionate de sarbatoarea oficiala a sperieturilor vom avea si raiuri ale clubberilor. Evolutie, colega! Avanti popolo!