De Citit : Editoriale

Cum am ajuns sa luptam in razboiul din Vietnam

| 21 iulie

Acum stim cu totii in ce conditii a luptat poporul american prieten si aliat (pe stil nou) in razboiul din Vietnam. Sa recunoastem, ala a fost mai mult un razboi climatic decat unul strategic. Jungla aia coafata in sera ii zapacea pe ostasii americani mai abitir decat tunelurile capcana ale vietcongilor. Cam in jungla aia traim noi acum. Cineva, nu stiu cine, apasa pe acceleratie, baga temperaturi de 40 si apoi presara niste ploaie cu furtuna in coada. Dupa ce sta pseudoploaia vine evaporarea si apoi sufocarea. Aerul e mai irespirabil decat inainte de spargerea norilor.
Iata cum jilavi in permanenta (dusurile te racoresc pe moment dar nu te scapa de transpiratia care te inghite instant) traim drama newyorkezului, a flacaului din Alabama sau a cowboyului texan, toti debusolati in marea sera vietnameza. Noi, aici in jungla damboviteana, macar nu ne confruntam decat cu bombardamentul manelelor care se tanguie pana tarziu in noapte sperand sa se transforme in paparude. Parca uneori manelele si ragetele facatorilor de gratare in curtea blocului suna mai nasol decat exploziile cu napalm. Retragandu-va din aceasta gherila urbana va indrept spre zone in care puteti fugi din calea napastei caniculare.
Vama va pregateste un weekend de "Folk You“ (multe nume mari, tributuri, rememberuri). In Techirghiol, intre baile de namol puteti face o baie de cultura la "Festivalul de umor“. Delta contraataca pe flancuri si canale cu muzici la "DeltaMusicFest“ (detalii pe deltamusicfest.ro).
Bucurestiul are un atac de decibeli la festivalul punk din Underworld. Primaria si ArCuB si-au organizat "Cartier de vara" in mai toate parcurile importante (teatru, dans, muzica si magie in toate weekendurile, hat pana in septembrie). Hai sa iesim cu bine din marea jilaveala! Avanti popolo!