De Citit : Editoriale

Co(o)linde cu de toate

| 06 decembrie

Deci gata, frate! S-a dat drumul la concordie generala in malluri si pravalii, colindele ni se preling libidinos in auz si cu totii am devenit mai buni. O sa fim darnici, inimosi si sufletisti toata luna lui „te uita cum ninge decembre“ plus ceva din ianuarie, pana dupa Boboteaza. Dupa aia trebuie sa ne intoarcem naiba la munca si nu mai avem cum sa ne pastram ochii umezi ca de caprioara si nici vorba molcoma, ca la Ardial. Reincepem cu cele uzuale, caprele vecinului, turnatul ca sport national, pistoalele din trafic si criza, mama noastra a tuturor. Toata pelteaua asta sarbatoreasca, toate stelutele astea de pe bulevarde, toate cantarile hrusciene sau fuegoiste, de fapt tot acest marketing maret care se repeta an de an vor suferi o trauma pe 9 decembrie.
Doar opintelile politicului ne vor scoate dintre tuici fierte si porci parliti. Politicul ataca la baioneta, acolo nu mai e loc de fineturi si balade, colinde si braduti. Cam aiurea aleasa ziua asta de 9 decembrie pentru alegeri. Pe cat de aprigi vor fi aspirantii la Parlament pe atat de placid va fi votantul, adica nu prea va avea chef sa se lepede de soric si sprit pentru a pune votul pe masa alesului. Deci ne vom distra mult dupa. Dar cui ii mai pasa. Din moment ce ne-au bagat in cap ca statul social e pa de tot si ca nu-i bun, deja multe cunostinte de-ale mele declara sus si tare ca sunt convinse ca nu vor mai capata pensii. Deci ne-am obisnuit deja cu traiul greu la batranete. Asa ca alegerile nu mai pasioneaza pe nimeni. Cui ii mai pasa ce va iesi?! Fiecare pentru el. Dar asta dupa ce scapam de minunatele sarbatori de iarna.
Pana atunci sa ne vedem de framantatul cozonacului si al creditului de consum, de reducerile de sezon si de concertele din piete, de oceanul de colinde si de pocnitorile de Revelion. Daca „din viata scapa cine poate“, de colinde nu scapa nici surzii.