De Citit : Editoriale

Cateva asemanari intre Lady Gaga si Dan Diaconescu

| 21 august

Pare ca totul se leaga

Intre Gaga si Dan vad o relatie profunda, conturata dincolo de carne si rochii de carne. Da, stiu, ii despart multe, cam totul, dar ii apropie la fel de multe.
Ea a crescut in umbra Madonnei, de unde si pielea alba, paloarea bolnavicioasa care tanjeste dupa lumina soarelui. El a crescut in intuneric, in noapte, sau mai rau, sub reflectoare ieftine care i-au ars pigmentul, negreala manjindu-l pe sub ochi in cearcane prelungi. Fara machiaj, si unul si celalalt sunt cam la fel de telegenici. Ai zice, dupa fete, ca ar trebui sa mearga pe o cariera in radio.
Ea cu popul, el cu poporul. Sunt oameni care au plecat de jos, dintr-un garaj sau dintr-o camera jegoasa, si care ar fi trebuit sa ramana acolo. S-au straduit, au insistat, s-au pus in toate pozitiile si, iata, pina la urma, au reusit. Au bani de masini scumpe, yachturi, avioane, au masini scumpe, yachturi, sunt celebri, lumea vrea sa-i atinga, sa puna mana pe ei, parca incercand sa se convinga de realitatea acestui succes.
E ceva bolnavicios si in unul si in celalalt, ceva respingator, nesanatos: ea vomita, el parca tocmai a vomitat, ea are privirea aceea pierduta, dezorientata, el pare pierdut in costumele care, fara exceptie, ii vin mari, labartate, lalai.
Amindoi au o relatie buna cu cei cu mintea fie necoapta, cum sunt copiii si adolescentii, fie cu mintea prea coapta, chiar arsa, cum sunt nebunii pe care se bazeaza Dan si partidul lui pentru alegeri.