De Citit : Editoriale

3 tipuri de comentatori enervanti pe net

| 01 august

Iata, vin comentatori, zorile-s calde…

De multe ori, pe internet, sub poza unui om urat si care pare batut in cap, se ascunde, de fapt, un imbecil irecuperabil.
Prima categorie de enervanti de internet este formata din cei care se considera datori, in cel mai lapidar si mai idiot mod cu putinta, sa-si spuna parerea despre munca ta de scriitor la ziar. Comentariul sau are puterea de rezumare pe care o are si flegma: "Slabut", cu o varianta mai lunga (varianta cu "lantic", pentru cei care stiu bancul): "Slabut, mai incearca!" Ai stat cinci ore, ti-ai distrus vederea pe net, ti-ai stors creierii, ai potrivit cuvintele, ca la sfarsit sa apara din maruntaiele puturoase ale Facebook-ului unul hotarat sa dea verdicte. Hei, astept si motivarea, poate vreau sa fac recurs!
A doua categorie este formata din aia care te considera foarte bun. Comentariul lor suna astfel: "Foarte tare, asa de bine nici eu nu as fi spus-o!" Sa mori tu! Ce bucurie mai mare decat sa vezi ca scrii ceva mai bine decat cei care te citesc. Dupa cum se vede din comentariu, oricum, totul se invarteste in jurul lor, ei sunt vedeta propriului comentariu. Omul e constient ca, atunci cand vrea ceva calumea, apeleaza la el insusi. De data asta insa, iata, i-ai facut o surpriza placuta: nici el nu ar fi spus-o atat de bine.
A treia categorie de viermisori sunt cei care au o problema aproape principiala. {stia sunt aia care iti scriu foarte serios: "M-ati dezamagit, aveam alte pretentii de la voi". Aceste "alte pretentii", sa ne-ntelegem, erau legate de faptul ca tu sa scrii cam ce vrea el sa citeasca. Bai, boule, dar poate si eu aveam alte pretentii la tine! M-ai intrebat vreodata ce simt, te-au interesat vreun pic sentimentele mele, trairile mele?… Glumesc, sper ca nu te dezamagesc, dar ma doare-n cur de pretentiile tale!