De Citit : Cărți

Fantome si vulcani

| 01 aprilie

Romanul politist e recomandat in postul Pastelui.
Imi cer scuze cititorilor ca voi scrie iar despre doua romane politiste (de data asta islandeze), dar am constatat ca pe cat de repede se citesc asemenea romane, tot atat de repede iti ies din cap. Cel putin asa patesc eu, si ca sa nu fiu obligat sa le recitesc, ma vad obligat sa vi le prezint.
Yrsa Sigurdardottir, Suflete damnate, Editura Trei si Gazeta Sporturilor, traducere de Laurentiu Dulman. Jonas Juliusson, un excentric om de afaceri intre doua varste, cumpara un teren cu doua conace in peninsula Snaefellsnes, unde construieste un hotel balnear, in care toate tratamentele se bazeaza pe medicina alternativa. Din pacate, noul proprietar constata ca o data cu terenurile si conacele a cumparat si o fantoma, care se prezinta sub forma unei fetite plangacioase. Fantoma ar fi putut indeparta pacientii dornici de liniste si de medicina alternativa. Ca totul sa fie perfect, arhitecta angajata sa dezvolte noul complex turistic este gasita moarta pe malul marii. Moarta si violata de doua persoane diferite, adica in vagin avea sperma de la doi barbati. Acum intervine Thora Gudmundsdottir, avocata lui Jonas…
Yrsa Sigurdardottir, Cenusa si pulbere, Editura Trei, traducere de Isabella Prodan. Eroina principala este tot avocata Thora Gudmundsdottir, mama a doi copii si divortata, numai ca actiunea se petrece in Insulele Westmann. In 1973 o mica localitate din aceste insule a fost acoperita cu lava si cenusa dupa eruptia unui vulcan. Dezgropand o casa, autoritatile descopera in pivnita ei trei cadavre de barbati, plus capul altui barbat care are un penis in gura. Grozav inceput, nu?
***
Click pentru alte noutati editoriale.